• Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

    Η κρητική παράδοση στην Αθήνα..




    Τώρα και πολλά χρόνια εμείς οι Κρητικοί, έχουμε διαπιστώσει ότι οι επισκέπτες μας φεύγουν με ένα παράπονο από το νησί. Όσο βρίσκονται εκεί, έχουν την ευκαιρία


    να απολαύσουν γεύσεις και αρώματα να δοκιμάσουν αυτή την απίστευτη ποικιλία των προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη και όταν έρθει η ώρα της αναχώρησης μελαγχολούν. Θέλουν να μην αποκοπούν από αυτό που έζησαν για λίγες η πολλές ήμερες. Θα φανεί υπερβολικό αν αρχίσουμε και εμείς να πλέκουμε το εγκώμιο των κρητικών προϊόντων. Δεν θα είναι όμως υπερβολή αν αναφερθούμε στις μελέτες γιατρών και διατροφολόγων : ότι στα προϊόντα αυτά βασίστηκε η περίφημη κρητική διατροφή, η βάση της λεγόμενης μεσογειακής. Και η κρητική διατροφή θεωρείται σήμερα ιδανική για τον άνθρωπο. Χαρίζει υγειά και μακροζωία!


    Κι όμως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Αυτό επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης, που αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να αναζητήσει την τύχη της με τα νέα καταστήματα σε Γλυφάδα και Χαλάνδρι..

    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1383580_434467553330651_255915047_n.jpg

    Η νέα λοιπόν προσπάθεια με τα παντοπωλεία εκτός από επιχείρηση, είναι μια γέφυρα που ενώνει τους δυο κόσμους Ενώνει επιθυμίες και αναζητήσεις ενώνει τους ανθρώπους Πιστεύουμε ότι το εμπόριο είναι μια κοινωνική προσφορά, δεν είναι κάτι το απρόσωπο. Στις μικρές κοινωνίες όπως είναι η Κρήτη δεν έχει πότε κάνεις το δικαίωμα να κάνει λάθος. Γιατί αν το κάνει θα ντρέπεται τον αδερφό και το φίλο του. Έτσι ξεκινάμε και στην Αθηνά για μας δεν υπάρχουν καταναλωτές, υπάρχουν φίλοι και η σχέση ειλικρίνειας που θέλουμε να χτίσουμε μαζί τους, θα κάνει τη φιλιά μας πιο δυνατή όπως ανάφερε ο κ. Μηνάς Χαλκιαδάκης .






    Ανωγειανό γαλακτομπούρεκο ψημένο στην Αθηνά!




     

    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1377054_429552440488829_1183926552_n.jpg




    X.vahoo: για το www.sfirikse-to.blogspot.gr