• Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

    ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΥ ΣΕΞ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!

    Δεν είναι το στοματικό σεξ, που προκαλεί καρκίνο, αλλά ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο κατά τη διάρκεια του σεξ, συμπεριλαμβανομένου και του στοματικού σεξ.

    Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων είναι μια λοίμωξη που προκαλεί κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και αποτελεί έναν από τους πιο κοινούς τύπους των σεξουαλικά μεταδιδόμενων μολύνσεων μετά από χλαμύδια. Ο HPV έρχεται σε περισσότερα από 100 διαφορετικά στελέχη και μερικά στελέχη τα οποία χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου , που περιλαμβάνουν τους τύπους 16 και 18 , μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες. Οι υψηλού κινδύνου HPV λοιμώξεις, επίσης, σχετίζονται με τον καρκίνο του πέους, του αιδοίου, του κόλπου, του πρωκτού, του στόματος και του λαιμού.

    Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «The New England Journal of Medicine» το 2007 διαπιστώθηκε ότι διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν με καρκίνο του στοματοφάρυγγα άτομα τα οποία είχαν στοματικό σεξ με τουλάχιστον έξι διαφορετικούς εταίρους. Η ‘υπογραφή’ του DNA του HPV τύπου 16 παρατηρήθηκε σε άτομα τα οποία είχαν πολλαπλές επαφές με στοματικό έρωτα.

    "Αυτό το είδος καρκίνου είναι σχετικά σπάνιο στον πληθυσμό των ενηλίκων καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι φέρουν τον ιό στον λαιμό τους λόγω του στοματικού σεξ, αλλά στην πραγματικότητα σπάνια αναπτύσσουν καρκίνο", τόνισε ο καθηγητής Robin Weiss, του Τμήματος Ογκολογίας του University College του Λονδίνου.

    Παρά το γεγονός ότι τα προφυλακτικά δεν προσφέρουν πλήρη προστασία έναντι του HPV, εξακολουθεί να κρίνεται απαραίτητη η χρήση τους για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της μόλυνσης.

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου