• Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

    Το πείραμα του Negroponte: Πώς αναλφάβητα 5χρονα παιδιά χάκαραν το Android! (video)

     Η οργάνωση «One Laptop Per Child» ανήκει στον καθηγητή του ΜΙΤ, Νicholas Negroponte (ελληνικής καταγωγής), και η αποστολή της είναι να βοηθήσει φτωχά αναλφάβητα παιδιά να μορφωθούν.Έτσι, έψαξαν να βρουν τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό αναλφαβητισμού (Αιθιοπία) και άφησαν σε ένα χωριό 50 μίλια μακριά από την Αντίς Αμπέμπα δέκα κλειστά κουτιά χωρίς οδηγίες, που περιείχαν δέκα φορτισμένους φορητούς υπολογιστές (tablets). Τα κουτιά περιείχαν και δέκα ηλιακούς φορτιστές.

    Το χωριό δεν έχει φυσικά ρεύμα και τα παιδιά δεν ξέρουν καν την έννοια του γραπτού λόγου ή των γραμμάτων.

    Οι υπολογιστές είχαν ένα μικροτσίπ που κατέγραφε τις κινήσεις τους και οι ερευνητές συνέλεγαν τις πληροφορίες χωρίς να μιλούν με τα παιδιά. Κανείς δεν περίμενε πως τα παιδιά θα έφταναν στο επίπεδο που έφτασαν.

    Δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 4 λεπτά για να βρει κάποιος το κουμπί on/off και να το δείξει και στους άλλους.

    Τα παιδιά αυτά δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τους οτιδήποτε ηλεκτρονικό ή ηλεκτρικό και μετά από λίγο καιρό είχαν μάθει να χρησιμοποιούν κοντά στις 50 εφαρμογές Android! 



    Χρειάστηκαν 15 μέρες για να μπορέσουν να αναγνωρίζουν τα αγγλικά και να τραγουδούν. Παράλληλα, ένα αγοράκι ανακάλυψε την κάμερα (την οποία οι υπεύθυνοι είχαν κλειδώσει!) και πειράζοντας τις ρυθμίσεις κατάφερε να την ξεκλειδώσει – γρήγορα το έμαθαν και οι άλλοι!

    Όταν οι ερευνητές πήγαν να συλλέξουν τις πληροφορίες, ανακάλυψαν ότι το κάθε παιδί είχε ξεκλειδώσει τις ρυθμίσεις, είχε προσαρμόσει την επιφάνεια εργασίας στα μέτρα του και είχε βάλει πάνω τις εκπαιδευτικές εφαρμογές που το ενδιέφεραν περισσότερο.




    E-Radio.gr Blog

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου