• Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

    Πεζοδρόμια με ολίγον δρόμο (και ακριβούς φανοστάτες) στη λεωφόρο Πλαστήρα στο Ηράκλειο Κρήτης..

     Σε πεζοδρόμια με … ολίγον δρόμο μετατρέπει ο δήμος Ηρακλείου έναν από δρόμους οι οποίοι γύρω από το κέντρο της πόλης σηκώνουν σημαντικό κυκλοφοριακό φορτίο, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται πως η παρέμβαση του στοχεύει στην… εύρυθμη κυκλοφορία στην περιοχή. Πρόκειται για τη λεωφόρο Νικολάου Πλαστήρα, στην οποία από το περασμένο καλοκαίρι ανασκευάζονται τα πεζοδρόμια τα οποία θα φτάσουν περίπου τα 11 μέτρα, δηλαδή 5,5 μέτρα από κάθε πλευρά! Το πλάτος του οδοστρώματος θα περιοριστεί περίπου στο μισό απ” όσο είναι σήμερα, χωρίς να μπορεί κάποιος να κατανοήσει για ποιο λόγο γίνεται αυτή η παρέμβαση σε ένα δρόμο που διευκολύνει τις περιφερειακές κινήσεις γύρω από την πόλη, ενώ παράλληλα έχει εκατοντάδες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, δηλαδή νόμιμης.



    Στην ουσία, όπως έχει περιγραφεί στην τεχνική έκθεση η οποία είχε παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο, η βασική παρέμβαση αναφέρεται στη μεγάλη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων ώστε να απομακρυνθούν τα νομίμως σταθμευμένα αυτοκίνητα! Χωρίς πάντως να δίνεται λύση για το πού θα σταθμεύουν, στη συνέχεια, τα χιλιάδες οχήματα που εναλλάσσονται καθημερινά στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης οι οποίοι καταργούνται και απομένουν μόνο 62 θέσεις!




    Ενώ, φυσικά, δεύτερος στόχος του έργου, είναι η εγκατάσταση νέων φανοστατών, ανά 25 μέτρα. Εκείνων των φανοστατών που κοστίζουν από 1.500 μέχρι 2.000 ευρώ και με τους οποίους γεμίζει πλέον κάθε πεζοδρόμιο στην πόλη, σε αντικατάσταση των άλλων που κόστιζαν γύρω στα 350 ευρώ…


    Το πλάτος του δρόμου όπως ήταν μέχρι τώρα διευκόλυνε τη διαφυγή των οχημάτων έξω από την εντός των τειχών πόλη







    candianews

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου