• Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

    Ηλεκτρονικά αρχεία «καίνε» τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής


     Πακτωλός νέων επιβαρυντικών στοιχείων, που έφθασαν στις ειδικές ανακρίτριες οι οποίες χειρίζονται την έρευνα της Χρυσής Αυγής, μετέβαλαν τον χρονικό ορίζοντα των ανακρίσεων, αναβάλλοντας τις προγραμματισμένες για σήμερα απολογίες των τριών βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα..

    Το ογκωδέστατο υλικό που έφθασε από την ΕΛ.ΑΣ. στο ανακριτικό γραφείο χθες το μεσημέρι, περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες, πολύτιμα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις κατά οίκον έρευνες και τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν αμέσως μετά τις πρώτες συλλήψεις σε σπίτια και χώρους βουλευτών και στελεχών της Χ.Α. Πρόκειται για νέα επιβαρυντικά για την εγκληματική δράση της οργάνωσης δεδομένα που έχουν προκύψει από την κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και εγγράφων και την ανάλυση του περιεχομένου τους, κατά την οποία, με τη συνδρομή της τεχνολογίας ανασυντέθηκαν κείμενα και άλλα δεδομένα (φωτογραφίες) που είχαν διαγραφεί. Ως σημαντικά θεωρούνται όσα στοιχεία έχουν προκύψει από τις κατασχέσεις στα σπίτια του Νικ. Μιχαλολιάκου, και των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη, Γ. Γερμενή και Νικ. Μίχου.

    Μεταξύ άλλων στη δικογραφία ενσωματώθηκαν βίντεο και φωτο από ορκωμοσία μελών της Χ.Α. από παρελάσεις ταγμάτων εφόδου κατά τα ναζιστικά πρότυπα και εκπαιδεύσεις νέων μελών με πραγματικά όπλα παρουσία τουλάχιστον ενός βουλευτή.

    Οι ανακρίτριες κ. Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, μετά τις εξελίξεις που αναγκαίως δρομολογούν τα νέα στοιχεία, αυτεπαγγέλτως (με δική τους πρωτοβουλία) κάλεσαν χθες το απόγευμα τους τρεις βουλευτές που επρόκειτο σήμερα Σάββατο να απολογηθούν. Και από τους τρεις (Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα) και τους συνηγόρους τους ζητήθηκε να αλλάξει η ημερομηνία της απολογίας τους. Ορίστηκε την 11η Ιανουαρίου του 2014, δηλαδή σε ένα μήνα, με δεδομένο ότι το νέο υλικό που ενσωματώθηκε στη δικογραφία είναι τεράστιο και χρήζει μελέτης.




     kathimerini.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου