• Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

    Τρεις συνηθισμένοι λόγοι για καβγάδες που πρέπει να αποφύγεις στις γιορτές

    Μπορεί οι ημέρες που έρχονται να είναι ημέρες αγάπης, μεταμέλειας και χαράς, αλλά είναι και οι πιο ύπουλες για να μαλώσεις με τον σύντροφό σου. Κάτι το τρέξιμο για τα τελευταία ψώνια, ο πανικός για το αν θα φάτε στους γονείς σου και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, δεν θέλει και πολύ για να δημιουργηθούν εντάσεις στην σχέση.

    Η σεξολόγος Dr. Hilda Hutcherson, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα το Seasons of Love σε μορφή ebook,πιστεύει ότι παρά το στρες και τα παρελκόμενα των γιορτών, τα ζευγάρια μπορούν να αποφύγουν τους καβγάδες και το συναίσθημα της αποξένωσης αυτή την περίοδο του χρόνου. Η ειδικός παραθέτει τους πιο κοινούς λόγους για να ξεκινήσει ένας καβγάς και πώς θα τον γλιτώσετε.

    1. Δεν νιώθεις υγιής για σεξ

    «Με όλα αυτά τα καλούδια που υπάρχουν σε αφθονία αυτή την εποχή του χρόνου, είναι δύσκολο για τον καθένα να συγκρατηθεί και να μείνει πιστός σε μια υγιεινή διατροφή» παραδέχεται η Dr. Hutcherson. Δυστυχώς, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις νωθρότητα, με αποτέλεσμα να μην έχεις όρεξη να έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφό σου, εξηγεί η ειδικός. «Αντί να επιτρέψεις στον εαυτό σου να παραδοθεί στη δύναμη των γλυκών, προσπάθησε να ακολουθήσεις το σοφό ρητό «παν μέτρον άριστον», εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα διατηρήσεις την φόρμα σου και την καλή διάθεση».

    2. Παραμελείτε ο ένας τον άλλον

    «Διακοπές σημαίνει περνάω ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, αλλά συχνά ξεχνάμε αυτό που βλέπουμε πιο συχνά: τον σύντροφό μας» τονίζει η Dr. Hutcherson. «Αν φιλοξενείς την οικογένειά σου ή έχετε επισκεφτεί συγγενείς εκτός πόλεις, φρόντισε ότι δεν παραμελείς τον σύντροφό σου και ότι η μεταξύ σας σχέση δεν έχει αλλάξει. «Κάποιες συμβουλές για να το επιτύχεις: φλερτ, άγγιγμα, σεξουαλική επαφή. «Βρείτε ένα σημείο όπου θα αγκαλιάζεστε τρεις φορές την ημέρα για τριάντα τουλάχιστον δευτερόλεπτα» προτείνει η ειδικός.

    3. Ανησυχείτε για τα χρήματα

    «Η εμμονή με τα έξοδα των γιορτών είναι συνήθως μια παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί άνθρωποι τον χειμώνα» επισημαίνει η Dr. Hutcherson και υποστηρίζει ότι το μυστικό είναι να υπάρχει επικοινωνία. »Συζητώντας τα ενοχλητικά ζητήματα που προκύπτουν μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να τα αντιμετωπίσουν από κοινού, φέρνοντας έτσι πιο κοντά τους συντρόφους. Δεν σημαίνει ότι το τέλειο δώρο είναι ένα φανταχτερό ρολόι ή ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι. Επενδύστε χρόνο και όχι χρήματα στην σχέση σας».





    Πηγή: joytv.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου