• Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

    Οικογένειες Κινέζων φωτογραφίζονται με όλα τα υπάρχοντά τους!

    Ο Κινέζος φωτογράφος τρέχει εδώ και λίγο καιρό ένα φωτογραφικό project με τίτλο «Jiadang» ή «Family Stuff» ή «Τα υπάρχοντα της οικογένειας» όπου απαθανατίζει οικογένειες Κινέζων αγροτών μαζί με το νοικοκυριό τους. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Huang έχει ταξιδέψει σε πολλές αγροτικές κοινότητες της Κίνας προσκαλώντας τους κατοίκους να βγάλουν το νοικοκυριό τους σε κοινή θέα και να φωτογραφηθούν μαζί με αυτό.
    Με το έργο αυτό ο Huang επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις ζωές των ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, μακριά από τις μεγάλες πόλεις όπου ο πλούτος είναι ο πιο σημαντικός κοινωνικός παράγοντας. Οι εικόνες του δείχνουν την απλότητα των ανθρώπων που αρκούνται στα βασικά.



    «Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μερικές καρέκλες, τραπέζι, λίγα κουζινικά και μερικά στρώματα. Αυτά είναι όλα τα υπάρχοντά τους και είναι πολύ περήφανοι. Ωστόσο, μπορούμε επίσης να δούμε τον αντίκτυπο του εκσυγχρονισμού, αφού σχεδόν κάθε οικογένεια έχει από μια δορυφορική τηλεόραση, ένα DVD ή ένα τηλέφωνο». Στην αρχή οι περισσότερες οικογένειες ήταν διστακτικές να δείξουν τα πράγματά τους, αλλά στη συνέχεια όλοι θέλησαν να υπερτονίσουν την απλότητα μέσα στην οποία ζουν και είναι απόλυτα ευτυχισμένοι με αυτά τα λίγα που διαθέτουν…








    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου