• Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

    Χριστούγεννα χωρίς budget: 13 ιδέες για καλές γιορτές

    Τι θα κάνατε αν ο Άγιος Βασίλης κατέβαινε μια από αυτές τις μέρες από την καμινάδα σας και άφηνε στο τραπέζι του σαλονιού 500 ευρώ;

    Θα αγοράζατε δωράκια για τους φίλους σας και καινούρια ρούχα για εσάς, θα διοργανώνατε το τέλειο πάρτι για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα βοηθούσατε μία από όλες αυτές τις οργανώσεις που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη;


    Και αν σας λέγαμε πως όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε και χωρίς τα 500 ευρώ του Άγιου Βασίλη, θα μας πιστεύατε; Μπορούμε να το αποδείξουμε.

    Άγιος Βασίλης έρχεται…

    Διοργανώστε μια ανταλλαγή δώρων: Επειδή προφανώς δεν μπορείτε να αγοράσετε από ένα χριστουγεννιάτικο δωράκι για καθέναν από τους δεκαπέντε φίλους σας, τους ζητάτε να φέρουν όλοι από ένα δώρο –έστω συμβολικό– σε ωραία συσκευασία, τα ανακατεύετε όλα, και ο καθένας παίρνει ένα στην τύχη. Είναι και μια τέλεια αφορμή για μίνι χριστουγεννιάτικο πάρτι. Φτιάξτε εσείς δωράκια: Αν οι χειροτεχνίες ήταν η αγαπημένη σας ώρα στο Δημοτικό, δεν περιμένατε εμάς να σας δώσουμε την ιδέα. Αν πάλι δεν ήταν, μην πτοείστε: Το μόνο που χρειάζεστε είναι φαντασία. Ένα CD με τα αγαπημένα σας χριστουγεννιάτικα (ή αντί-χριστουγεννιάτικα) τραγούδια ή ένα αλμπουμάκι με τις κοινές σας φωτογραφίες από τη χρονιά που πέρασε, συνοδευμένες από αστείες λεζάντες, θα κάνουν τους φίλους σας να χαμογελάσουν το ίδιο (ή και περισσότερο) με ένα καινούριο κασκόλ από αυτά που τους αγοράζατε κάθε χρόνο.

    Ανταλλάξτε… υπηρεσίες αντί για δώρα: Ένα σεμινάριο… σερφαρίσματος στο internet για τους γονείς, ένα cupcake party για την παρέα που θαυμάζει τις ικανότητές σας στην ζαχαροπλαστική, τις οποίες εξασκείτε ελάχιστες φορές τον χρόνο, ένα 40λεπτο μασάζ για τον/την σύντροφό σας. Ποιος είπε ότι τα δώρα πρέπει να είναι μόνο υλικά; Και έξτρα μπόνους, ότι μπορείτε κι εσείς να ζητήσετε μια αντίστοιχη «χάρη» για να είναι δίκαιη η ανταλλαγή.



    Οργανώστε το δικό σας πάρτι ανταλλαγής: Και να άλλη μία αφορμή για πάρτι. Ζητάτε από τους φίλους σας να φέρουν ρούχα/ βιβλία/ CD/ χριστουγεννιάτικα στολίδια/ οτιδήποτε δεν χρησιμοποιούν πια, και να διαλέξουν «καινούρια» που θα έχουν φέρει οι άλλοι. Διοργανώνετε, με άλλα λόγια, το δικό σας Swap not Shop event, απλά σε μικρότερη κλίμακα. Καλή ιδέα θα είναι να φέρει και ο καθένας τους δικούς του φίλους –όσο περισσότερος ο κόσμος, τόσο μεγαλύτερη η ποικιλία των προς ανταλλαγή αντικειμένων.

    Πάρτε τους δρόμους. Δώστε στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης μια ευκαιρία: Σίγουρα, η εμπειρία έχει δείξει ότι πολλές φορές τα «χριστουγεννιάτικα χωριά» που στήνονται στις κεντρικότερες πλατείες της πόλης είναι λιγάκι (έως πολύ) βαρετά –αυτό, όμως, δεν ισχύει απαραίτητα για όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ο Δήμος Αθηναίων, για παράδειγμα, διοργανώνει αυτές τις μέρες πολλές δωρεάν συναυλίες και υπαίθρια swing parties σε πεζόδρομους και πλατείες, ενώ αν μένετε στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να δοκιμάσετε το ταλέντο σας στο τριπλό άξελ, στο παγοδρόμιο της Πλατείας Αριστοτέλους. Δείτε εδώ συγκεντρωμένα όλα τα εορταστικά προγράμματα των ελληνικών πόλεων: 10 χριστουγεννιάτικα πάρκα σε όλη την Ελλάδα .

    Παιδικά Χριστούγεννα… κατάλληλα για όλους: Όσοι έχετε πιτσιρίκια το ξέρετε ήδη, όσοι πάλι όχι, μπορείτε να αναλάβετε το baby sitting των φίλων σας (οι οποίοι θα το εκτιμήσουν δεόντως) και να βολτάρετε ένα απόγευμα μαζί με τα πιτσιρίκια τους στα ζαχαρόσπιτα, τις φωλιές των ξωτικών και τα αγιοβασιλιάτικα χωριά. Είναι, πιθανότατα, ο πιο εγγυημένος τρόπος να μπείτε σε εορταστικό mood. Δείτε εδώ τον χάρτη των εορταστικών εκδηλώσεων για πιτσιρίκια στην Αθήνα και εδώ τα χωριά του Άη Βασίλη ανά την Ελλάδα.


    in2life.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου