• Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

    Ο βάτραχος που περιμένει το "μαγικό ραβδί"- Πάγωσε σε λίμνη της Νορβηγίας (ΦΩΤΟ)

     Θύμα της ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας έπεσε στη Νορβηγία ένας βάτραχος.

    Το άτυχο αμφίβιο μάλλον ξεγελάστηκε από μια ξαφνική άνοδο της θερμοκρασίας που το ώθησε να βγει έξω και να αναζητήσει ταίρι. Έτσι επιχείρησε να διασχίσει την παγωμένη λίμνη Bindingsvann, έξω από το Όσλο.

    Καθώς όμως η λίμνη πάγωσε ξανά το βράδυ, ο βάτραχος δεν πρόλαβε να επιστρέψει σε νάρκη και πέθανε από το κρύο, όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη τον Silviu Perovan, που ασχολείται με τη διατήρηση της πανίδας.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Silviu Perovan: «Είναι αρκετά συχνό να δεις βατράχους να διασχίζουν περιοχές καλυμμένες από χιόνι. Μερικοί βάτραχοι πέφτουν σε χειμέρια νάρκη στο νερό, αλλά οι περισσότεροι στη στεριά κοντά σε νερό. Νομίζω ότι για κάποιο λόγο ο βάτραχος ενεργοποιήθηκε ξανά κατά τη διάρκεια της νάρκης. Πιθανότατα υπήρξε κάποια πιο ζεστή περίοδος που οδήγησε τον βάτραχο να "ξυπνήσει", ίσως για αναπαραγωγή».

    «Ήμουν έξω και έκανα πατινάζ για κάποιες ώρες και ξαφνικά είδα κάτι στην επιφάνεια του πάγου. Όταν κοίταξα, ήταν ένας βάτραχος, παγωμένος και άκαμπτος. Έμεινα έκπληκτος. Δεν είχα δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο», περιγράφει ο 54χρονος Svein Nordrum.

    Δείτε :




    aniwthoi.net

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου