• Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

    Πως χάνουν τα κιλά των διακοπών λαμπερές Εληνίδες;

    Γνωστές Ελληνίδες που διατηρούνται σε άψογη φόρμα αποκαλύπτουν στο περιοδικό People τα μυστικά της διατροφής τους για να χάσουν τα κιλά των διακοπών.

    ΒΑΣΩ ΚΟΛΛΙΔΑ

    Τα σπιτικά γλυκά της μητέρας της ήταν αυτά που τίμησε δεόντως η Βάσω φέτος τις γιορτές. «Η μητέρα μου έφτιαξε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, οπότε δεν μπορούσα να αντισταθώ. Δεν έτρωγα μεγάλη ποσότητα, αλλά αρκετές φορές μέσα στην ημέρα» παραδέχεται. Εδώ και λίγες μέρες, η Βάσω έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης τόσο από τους γλυκούς πειρασμούς όσο και από το κρέας. Στο διατροφικό πρόγραμμα που ακολουθεί προτεραιότητα έχει το πρωινό. «Φτιάχνω ομελέτα από ασπράδια αυγών με μια κουταλιά βρόμη. Συνήθως επιλέγω να βάλω στην ομελέτα ανθότυρο και βραστή γαλοπούλα ή μισή μπανάνα, όταν έχω επιθυμία για κάτι γλυκό» λέει. Το μυστικό της αποτοξίνωσής της είναι η κοτόσουπα. «Βράζω κοτόπουλο μαζί με καρότα, μανιτάρια και πιπεριές. Προσθέτω ένα κύβο ζωμό λαχανικών και μετά τα περνάω από το blender ώστε να γίνει η σούπα βελουτέ».

    ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΠΑΝΟΥ

    Τα μελομακάρονα ήταν ο πειρασμός που οδήγησε σε πολλαπλές παρασπονδίες την Ελισάβετ, που ήδη ξεκίνησε αποτοξίνωση. «Έχω βγάλει τελείως τη ζάχαρη από το καθημερινό μου πρόγραμμα, όπως και το αλκοόλ. Η διατροφολόγος Μαρία Ψωμά ανέφερε πως τις τρεις πρώτες μέρες μετά την κραιπάλη είναι καλό να αποφύγουμε ζάχαρη και ποτά ώστε να αποτοξινωθεί ο οργανισμός μας. Επίσης, πίνω πολύ νερό και αν θέλω να φάω κάτι γλυκό, θα προτιμήσω ένα μήλο» λέει. Αγαπημένο της γεύμα αυτές τις μέρες είναι το ψητό κοτόπουλο συνοδεία σαλάτας. «Στήθος ψητού κοτόπουλου με πράσινη σαλάτα είναι χορταστικό και ελαφρύ γεύμα. Πολλές φορές αντικατασταθώ τη σαλάτα με βραστά ή ψητά λαχανικά. Μου αρέσει πάρα πολύ το μπρόκολο, τα μανιτάρια και τα καρότα, από τα οποία μπορώ να φάω μεγάλη ποσότητα» λέει.

    ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΒΑΤΟΥ

    «Μέσα στις γιορτές, είχε κατέβει η μητέρα μου από τη Θεσσαλονίκη και δεν μπορώ να μην υποκύψω στη μαγειρική της!» λέει η παρουσιάστρια στο People. Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, ακολουθεί ένα πιο αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. «Ξεκινάω την ημέρα μου με δύο ποτήρια νερό, γιατί κάνει πολύ καλό, και τρώω μια φρυγανιά με τυρί κι ένα φρούτο. Το μεσημέρι θα φάω τα πάντα, από λαδερά, ζυμαρικά μέχρι ψητά, δεν περιορίζομαι, όμως προσέχω πολύ το βραδινό μου. Τώρα που βρίσκομαι σε διατροφή, έχω σαλάτα, σπόρια και ένα φρούτο» αποκαλύπτει. Όσο για τη συνταγή που προτείνει; «Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και μήλα. Εγώ τη φτιάχνω τακτικά και είναι ιδανικό βραδινό γεύμα για όσους προσέχουν τη διατροφή τους».

    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΜΠΟΥΡΗ

    Αδυναμία στους γλυκούς πειρασμούς έχει η Δέσποινα Καμπούρη, η οποία, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, προτίμησε κι εκείνη τα μελομακάρονα. Ωστόσο, η παρουσιάστρια πλέον έχει βγάλει από το καθημερινό της διαιτολόγιο τη ζάχαρη, καθώς και τα λιπαρά. «Δεν ακολουθώ κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα διατροφής, όμως προσπαθώ να τρώω υγιεινά και να συνδυάζω σωστά τις τροφές» λέει. Το αγαπημένο της light πιάτο αυτές τις μέρες είναι μια μαγική σούπα! «Φτιάχνω μια σούπα με γλυκιά κολοκύθα, πατάτα και κρεμμύδια. Μόλις βράσουν, τα αλέθω και γίνεται μια ωραία βελουτέ σούπα. Η γλυκιά κολοκύθα είναι πολύ γευστική, ενώ το κρεμμύδι νοστιμίζει περισσότερο το φαγητό» εξηγεί η Δέσποινα, που έχει εξελιχθεί σε πολύ καλή μαγείρισσα.

    ΕΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

    Τα τελευταία χρόνια η Έλλη Κοκκίνου ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και σπάνια υποκύπτει σε πειρασμούς. Στις φετινές γιορτές απόλαυσε τις σπιτικές νοστιμιές, χωρίς όμως να προσθέσει κιλά στην καλλίγραμμη σιλουέτα της. «Έφαγα τρεις φορές γαλοπούλα με γέμιση από ρύζι και κάστανα, λίγους κουραμπιέδες και ακόμα λιγότερα μελομακάρονα. Αυτό για μένα φυσικά και είναι διατροφική ατασθαλία» παραδέχεται. Όσο για το μυστικό αποτοξίνωσης που ακολουθεί, τώρα που πέρασαν οι γιορτές; «Φτιάχνω ένα συνδυασμό πράσινου τσαγιού με λουίζα. Το συγκεκριμένο ρόφημα δεν καίει λίπος, καθώς το λίπος χάνεται μονάχα με γυμναστική, αλλά βοηθάει στην αποβολή υγρών από τον οργανισμό, έτσι μειώνει τις κατακρατήσεις» αναφέρει. Ακόμα ένα μυστικό της Έλλης, ειδικά σε περίοδο live εμφανίσεων; «Τρώω μόνο πρωτεΐνη, γιατί με βοηθάει να “στεγνώσω” και αποφεύγω τα όσπρια και τους υδατάνθρακες» αναφέρει.




    tsantiri.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου