• Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

    Ταξιδιωτική οδηγία για την Ουκρανία εξέδωσαν οι ΗΠΑ

    Θα λήξει στις 24 Μαρτίου του 2014

    Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί τους πολίτες των ΗΠΑ για τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει ένα ταξίδι τους στην Ουκρανία «λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής αναταραχής και των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών».

    Στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο, τονίζεται ότι «οι βίαιες διαμαρτυρίες, ιδιαίτερα στο Κίεβο, έχουν κλιμακωθεί σημαντικά από τις 19 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες».

    «Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει την πλατεία Ανεξαρτησίας και πολλά κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο, αλλά και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ουκρανία», επισημαίνεται ακόμη.

    «Οι πολίτες των ΗΠΑ συμβουλεύονται να αποφεύγουν όλες τις διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις (στην Ουκρανία). Οι πολίτες των ΗΠΑ των οποίων οι κατοικίες ή τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην περιοχή των διαμαρτυριών καλό θα είναι να αφήσουν αυτές τις περιοχές ή να προετοιμαστούν ώστε να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, πιθανόν για αρκετές ημέρες, λόγω των συγκρούσεων», υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στην οδηγία που λήγει στις 24 Μαρτίου του 2014.

    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου