• Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

    Το κρεμμύδι ο κρυφός φρουρός των οστών μας και όχι μόνο

     Το κρεμμύδι διακρίνεται για τη χαρακτηριστική γεύση και άρωμα που μπορεί να προσθέτει στο φαγητό και για αυτό άλλωστε αποτελεί το σύμμαχο επιτυχίας των ατόμων που ασχολούνται με τη μαγειρική.

    Παράλληλα, από διατροφική άποψη ο μοναδικός συνδυασμός φλαβονοειδών και θειούχων θρεπτικών συστατικών το καθιστούν ιδιαίτερα ωφέλιμο για την ανθρώπινη υγεία.
    Αξιοσημείωτα είναι ευρήματα πρόσφατων μελετών που επισημαίνουν ότι το κρεμμύδι υποστηρίζει την υγεία των οστών και του συνδετικού ιστού. Έτσι λοιπόν, μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι το κρεμμύδι μπορεί να αυξάνει την οστική πυκνότητα και πιθανά να παρέχει ένα ειδικό όφελος στις γυναίκες της εμμηνοπαυσιακής ηλικίας.
    Μάλιστα, δεδομένα υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που έχουν εισέλθει στην εμμηνόπαυση μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο κατάγματος του ισχίου τους μέσω της καθημερινής κατανάλωσης κρεμμυδιών.
    Όσον άφορα στα οφέλη που παρέχει στον συνδετικό ιστό, όπως είναι γνωστό πολλά επιμέρους συστατικά του συνδετικού ιστού απαιτούν θείο για το σχηματισμό τους, όπως οι γλυκοζαμινογλυκάνες, οι οποίες αποτελούν την κύρια οικογένεια μορίων που απαντώνται σε αυτό.
    Έτσι, η υψηλή περιεκτικότητα των κρεμμυδιών σε θειούχα συστατικά μπορεί να παρέχει άμεσα οφέλη σε αυτόν. Ο συνδετικός ιστός απαντάται στα οστά, στο δέρμα, στις αρθρώσεις, στα αγγεία και αλλού και είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της ακεραιότητας των ιστών αυτών.


    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου