• Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

    Τι είναι αυτό που προσφέρει μεγαλύτερη χαρά από το να κερδίσεις το Τζόκερ;

     Αν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν ότι το να κερδίσετε τον πρώτο αριθμό του λαχείου, ή το τζόκερ, το λότο ή οποιοδήποτε άλλο τυχερό παιχνίδι είναι ότι καλύτερο μπορεί να σας συμβεί κάνετε λάθος. Τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει νέα βρετανική μελέτη.

    Τι θεωρείτε ότι είναι καλύτερο για την ψυχική μας υγεία μακροχρόνια; Η μετακόμιση σε περιοχή με πράσινο και μεγάλα πάρκα ή το να κερδίσετε το τζόκερ;

    Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβάλλοντος & Ανθρώπινης Υγείας (ECRHH) του Πανεπιστημίου του Εξετερ η μετακόμιση σε αστική περιοχή που διαθέτει μεγάλα πάρκα επιδρά θετικά στην ψυχική υγεία του ανθρώπου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι τα τυχερά παιχνίδια. Με απλά λόγια κάποις που μένει σε μια καταπράσινη περιοχή είναι χαρούμενος και αποφεύγει τον κίνδυνο να του χτυπήσει η κατάθλιψη την πόρτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι αν κέρδιζε κάποιο τυχερό παιχνίδι.

    Συγκεκριμένα, βάσει της έρευνας, μια γενναία αύξηση μισθού ή ακόμα και το να κερδίσει κάποιος στα τυχερά παιχνίδια, ωφελούν την ψυχική υγεία για πεπερασμένο χρονικό διάστημα για χρονικό διάστημα από έξι μήνες έως ένα χρόνο. Αντίθετα, το να μετακομίσει κάποιος σε μια καταπράσινη περιοχή του χαρίζει χαρά και ευεξία για τουλάχιστον τρία χρόνια.



    Πηγή: iefimerida.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου