• Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

    ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥ!

    Είναι από τις πιο συχνές παθήσεις και μάλιστα μπορεί να μας χαλάσει όλη την μέρα. Ο λόγος για τον πονοκέφαλο από τον οποίο δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει υποφέρει.




    Ένας πονοκέφαλος μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως στρες, μυϊκή ένταση, αφυδάτωση, υπογλυκαιμία, ορμονικές διαταραχές, έλλειψη ύπνου ή ακόμα και τις αλλαγές του καιρού. Και αν κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες είναι δύσκολο να τους αποφύγουμε, είναι και άλλοι που μπορούμε να τους εξαφανίσουμε με απλές διατροφικές αλλαγές.
     

    1. Σουσάμι
    Το συγκεκριμένο τρόφιμο μπορεί να σας βοηθήσει στην ανακούφιση από τις ημικρανίες. Γιατί; Αυτά τα μικροσκοπικά σπόρια αποτελούν «βόμβα» θρεπτικών συστατικών. Το σουσάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων των οιστρογόνων και την πρόληψη των ημικρανιών κατά τη διάρκεια της περιόδου. Επίσης, βελτιώνει την κυκλοφορία, η οποία επίσης βοηθά στην αποφυγή των πονοκεφάλων.

    2. Σπανάκι
    το συγκεκριμένο λαχανικό έχει πραγματικά ευεργετικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε ριβοφλαβίνη η οποία δρα κατά της ημικρανίας

    3. Καφές
    Με δεδομένο ότι η καφεΐνη που βρίσκεται στον καφέ αποτελεί μια ουσία με αγγειοσυσταλτικές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση μας από τον πονοκέφαλο, συμβάλλοντας στη μείωση του μεγέθους των αιμοφόρων αγγείων, υποστηρίζουν ορισμένοι ειδικοί. Ωστόσο δεν πρέπει να το παρακάνετε με τους καφέδες, γιατί και η κατάχρηση της καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο καθώς αφυδατώνει τον οργανισμό μας 



    4. Μπανάνα
    Θεωρείται ιδανική λύση για τον πονοκέφαλο, χάρη στη μεγάλη συγκέντρωση μαγνησίου που περιέχει.


    5. Μαύρο πιπέρι
    Περιέχει μία ουσία, την καψαικίνη που δρα ενάντια στον πονοκέφαλο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου