• Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

    Αγώνας ανθρωπιάς με «όπλα» καπάκια και μπουκάλια

    Με σύνθημα «Μην τα πετάς. Φέρ’ τα σε μας» ο Σύλλογος Παραπληγικών Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει καπάκια και πλαστικά μπουκάλια με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων


    Ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές αποκτά η συλλογή καπακιών και πλαστικών μπουκαλιών, με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

    Χιλιάδες άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι τα τελευταία χρόνια έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα συλλογής κυρίως καπακιών. Μαθητές, δάσκαλοι, εργαζόμενοι, απλοί άνθρωποι συγκεντρώνουν σε σακούλες και κούτες καπάνια, προκειμένου να τα προωθήσουν σε Συλλόγους Παραπληγικών για να αγοραστούν αναπηρικά καροτσάκια, ιατρικά βοηθήματα ή άλλα αναλώσιμα που είναι απαραίτητα.

    Σε αυτή τη μάχη εδώ και 20 μέρες μπήκε και το παράρτημα Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, που υλοποιεί τη συγκεκριμένη δράση με κεντρικό σύνθημα «Μην τα πετάς. Φέρ’ τα σε μας».

    Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Αυγουστίδης, πρόκειται για μια ανταποδοτική ανακύκλωση. Ο ίδιος εξήγησε, ότι «έχει έρθει σε επαφή με εταιρεία ανακύκλωσης που παίρνει τα πλαστικά και καπάνια που συγκεντρώνονται και δίνει στο Σύλλογο 150 – 180 ευρώ για κάθε τόνο».

    Οι ποσότητες συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο στο λιμάνι, που παραχωρήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνεργάζεται με τον Σύλλογο γι΄ αυτή την προσπάθεια. Σύμφωνα με τον κ. Αυγουστίδη, έως τώρα έχει συγκεντρωθεί πάνω από ένας τόνος από πλαστικά μπουκάλια και πλαστικά καπάκια. Οι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν τις ποσότητες που συγκεντρώνουν στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στην οδό Παπαδάκη 41 και Σιγάλα 9, στην περιοχή Βούλγαρη.

    Οι ποσότητες από μπουκάλια και καπάκια που απαιτούνται είναι μεγάλες, καθώς ένα αναπηρικό αμαξίδιο κοστίζει από 200 έως 2.000 ευρώ, ένα ποδήλατο κινησιοθεραπείας 1.500 -2.000 ευρώ κι ένα ορθοπεδικό κρεβάτι 1.000 ευρώ. «Θα βλέπουμε τις ανάγκες των μελών μας και αναλόγως θα αγοράζουμε ό,τι χρειάζεται» τονίσε ο κ. Αυγουστίδης.

    Την ιδέα για τη συλλογή πλαστικών καπακιών ξεκίνησε ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, ο οποίος ήδη έχει αγοράσει με αυτόν τον τρόπο δεκάδες αναπηρικά αμαξίδια για παραπληγικούς. Παράλληλα καπάκια συλλέγει και ο Σύλλογος Παραπληγικών Λαμίας και πλέον και ο Σύλλογος της Θεσσαλονίκης.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο παράρτημα Μακεδονίας του Συλλόγου Παραπληγικών στο 2310-310210.

     


    Πηγή: voria.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου