• Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

    Πόσες θερμίδες χάνει ο άνθρωπος κατά την ερωτική επαφή; Έρευνα

     Ερευνητές του πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ μελέτησαν το κατά πόσο η ερωτική συνεύρεση μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική σωματική άσκηση, ενώ υπολόγισαν τις θερμίδες που χάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

    Στο πλαίσιο της έρευνας, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLoS ONE, οι επιστήμονες εφοδίασαν 21 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, ηλικίας 18 ως 35 ετών, με αισθητήρες, οι οποίοι κατέγραφαν την απώλεια θερμίδων κατά τη σεξουαλική επαφή.

    Στην αρχή της μελέτης οι συμμετέχοντες έτρεξαν για 30 λεπτά στον διάδρομο, ώστε να διαμορφωθεί μια εικόνα για τις θερμίδες που χάνουν κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

    Οι ερωτικές συνευρέσεις των συμμετεχόντων διαρκούσαν κατά μέσο όρο 25 λεπτά (από δέκα λεπτά το ελάχιστο έως μια ώρα το περισσότερο).

    Όπως διαπιστώθηκε οι άνδρες κατανάλωναν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, χάνοντας κατά μέσο όρο 4,2 θερμίδες το λεπτό. Αντίθετα, οι γυναίκες έχαναν μόλις 3,1 θερμίδες το λεπτό.

    Βάσει των αποτελεσμάτων η ερωτική συνεύρεση είναι καλύτερη για την απώλεια θερμίδων συγκριτικά με έναν περίπατο, ωστόσο δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το τζόκινγκ με απώλεια, κατά μέσο όρο, 9,2 θερμίδων το λεπτό για τους άνδρες και 7,1 θερμίδων το λεπτό για τις γυναίκες.

    Ξεχωριστή μελέτη του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο στην ιατρική επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ερωτική επαφή διαρκεί περίπου 6 λεπτά με απώλεια 20 θερμίδων κατά μέσο όρο.








    econews

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου