• Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

    ΤΩΡΑ : Νέο συλλαλητήριο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο!

    Νέα συγκέντρωση μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο πραγματοποιείται το απόγευμα στα Προπύλαια.
    Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται συγκέντρωση στην Καμάρα, σύμφωνα με κάλεσμα που απευθύνουν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΕΕΡΦΑ και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

    Επίσης, πορεία διοργανώνεται και στον Βόλο, στον θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

    Στο μεταξύ, μικροεπεισόδια με χρήση χημικών από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στα Προπύλαια κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια, τέτοια ημέρα, 6 Δεκεμβρίου, πριν από πέντε χρόνια.

    Συγκεκριμένα, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης στα Προπύλαια, όπου επέστρεψε ομάδα μαθητών μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς το Σύνταγμα. Τα ΜΑΤ έθεσαν σε ασφυκτικό κλοιό την ομάδα των μαθητών, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές τουλάχιστον έξι μαθητών.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 το πρωί, και μέχρι νεωτέρας, είναι κλειστοί με εντολή της αστυνομίας οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός».

    Παράληλα, λίγο μετά το μεσημέρι, στο ύψος του Λογιστηρίου, ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε δύο τροχονόμους, χωρίς να τους τραυματίσει, απλά πήρε το πηλήκιο του ενός και το τοποθέτησαν σε ένα άγαλμα.

    Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 11 το πρωί, περίπου 50 μαθητές κατευθύνθηκαν προς το Α' Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω, όπου πέταξαν νεράντζια και μια βόμβα μολότοφ, που ανεφλέγη στο οδόστρωμα σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το κτίριο.

    Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο μαθητών στην Καμάρα. Η πορεία κατέληξε στην εκκλησία όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία για την 13χρονη Σάρα που πέθανε από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού.

    Στην Πάτρα, οι μαθητές επέστρεψαν στον χώρο του «Παραρτήματος», ενώ πραγματοποιήθηκε και δεύτερη πορεία από φοιτητές και μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων.

    πηγη : tanea.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου