• Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

    Νέα Υόρκη: Ηλιακό πάρκο στη θέση χωματερής!

    Τα έργα πρόκειται να αρχίσουν το καλοκαίρι του 2015 και θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες σχεδόν 2.000 νοικοκυριών


    Ένα μεγάλο ηλιακό πάρκο αναμένεται να δημιουργηθεί στη Νέα Υόρκη, στο χώρο όπου κάποτε βρισκόταν η μεγαλύτερη χωματερή στον κόσμο, σύμφωνα με τον απερχόμενο δήμαρχο, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Το έργο έχει αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία SunEdison.

    «Το Freshkills ήταν κάποτε η μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου. Σύντομα θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στην πόλη και η τοποθεσία του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου που έχει δημιουργηθεί ποτέ στα πέντε διαμερίσματα» δήλωσε ο Μπλούμπεργκ.

    Τα έργα πρόκειται να αρχίσουν το καλοκαίρι του 2015, με την τοποθέτηση σε μία έκταση 190 στρεμμάτων 30.000-35.000 πάνελ υψηλής απόδοσης και συνολικής ισχύος 10MW, που θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες σχεδόν 2.000 σπιτιών, αυξάνοντας το δυναμικό της πόλης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 50%.

    Επιπλέον, άλλα 6.000 στρέμματα γης στο Freshkills, το οποίο βρίσκεται στο Στάτεν Άιλαντ και έκλεισε το 2001, πρόκειται να μετατραπούν σε πάρκο, «αυξάνοντας τη συνολική έκταση των πάρκων σε πάνω από 120.000 στρέμματα για πρώτη φορά στην ιστορία της Νέας Υόρκης».

    Στην ίδια τοποθεσία, οι Αρχές σκοπεύουν να αφήσουν ελεύθερο χώρο για περισσότερα έργα ανανεώσιμης ενέργειας.
     




    Πηγή: protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου