• Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

    Μάθε τον εαυτό σου ανάλογα με το πώς πίνεις τον καφέ σου!


     Μέχρι τώρα ο καφές συνδεόταν με προβλέψεις για το μέλλον, αισθηματικές και άλλες. Όμως οι ψυχολόγοι επιμένουν ότι ανάλογα με τι τύπου καφέ παραγγέλνουμε αποκαλύπτουμε διάφορα πράγματα για την προσωπικότητά μας.

    Κοντολογίς, αυτός που τον πίνει σκέτο έχει τεράστιες χαρακτηριολογικές διαφορές από κάποιον άλλον που τον προτιμά εμπλουτισμένο με ζάχαρη, γάλα και κανέλα. Αν πάρουμε στα σοβαρά την έρευνα και κοιτάξουμε διερευνητικά το φλιτζάνι του ανθρώπου που μας ενδιαφέρει τότε μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι εξωστρεφής ή εσωστρεφής, επιπόλαιος ή τελειομανής, με κοινωνικότητα ή με ευαισθησία.

    Να μερικά από τα συμπεράσματα που συνδέουν το πιο δημοφιλές ρόφημα με στοιχεία με το προφίλ μας. (Δυστυχώς από την μελέτη που έγινε στο εξωτερικό απουσιάζει ο φραπές οπότε χάνουμε το ψυχογράφημα της πλειονότητας των Ελλήνων αλλά δεν πειράζει…).

    Αυτοί που τον πίνουν σκέτο, είναι της παλιάς σχολής και τους αρέσουν τα ξεκάθαρα πράγματα. Δεν θέλουν να περιπλέκουν τις καταστάσεις, χαρακτηρίζονται από αποτελεσματικότητα. Από την άλλη δεν αγαπούν και πολύ τις αλλαγές και μπορεί να θέλουν να επιβάλουν τους όρους τους. Αυτοί που προσθέτουν ζάχαρη, γάλα και άλλα τους αρέσει η χαλαρότητα και η άνεση και είναι ανοιχτά βιβλία. Θα θυσιάσουν τον χρόνο και την ενέργειά τους για να βοηθήσουν τους άλλους και επίσης δεν ξέρουν να φροντίζουν τον εαυτό τους.

    Αυτοί που πίνουν στιγμιαίο, παίρνουν την ζωή όπως έρχεται, είναι χαλαροί, δεν χάνονται στις λεπτομέρειες αλλά δεν είναι και οι καλύτεροι στον προγραμματισμό. Αυτοί που προτιμούν τον ντεκάφ θέλουν να προφυλάσσουν την υγεία τους και εν γένει τους αρέσει ο έλεγχος πάνω στις καταστάσεις και στα πρόσωπα.

    Τέλος αυτοί που πίνουν παγωμένο καφέ, είναι τύπου που θα δοκίμαζαν εύκολα νέα πράγματα, έχουν παιδικότητα και γενικά μπορεί να είναι απρόσεκτοι.








    news247.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου