• Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

    Tι πραγματικά προκαλεί η μαριχουάνα στον εγκέφαλο

    Όσοι καπνίζουν συχνά μαριχουάνα παρουσιάζουν αλλοιώσεις στον εγκέφαλο, σύμφωνα με έρευνα σε νέους που κάπνιζαν το μαλακό ναρκωτικό σχεδόν κάθε μέρα επί τρία και περισσότερα χρόνια. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern, που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας σε περιοδικό για τη σχιζοφρένεια, ανακάλυψαν ότι οι αφύσικες αυτές αλλαγές στον εγκέφαλο σχετίζονται με μειωμένη μνήμη και με μειωμένες σχολικές επιδόσεις.

    Μάλιστα οι ανωμαλίες αυτές, που σχετίζονται και με τη σχιζοφρένεια, παρατηρήθηκαν σε νέους ηλικίας 21–22 ετών, οι οποίοι είχαν σταματήσει τη χρήση κάνναβης τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι συνέπειες του ναρκωτικού παραμένουν στον εγκέφαλο, ακόμη κι αν υπάρξει διακοπή της χρήσης.

    Οι ερευνητές εκφράζουν προβληματισμό για μια τυχόν νομιμοποίηση της μαριχουάνας, ενώ επισημαίνουν ότι αν κάποιος έχει ιστορικό σχιζοφρένειας στην οικογένειά του, τότε με την τακτική χρήση της κάνναβης αυξάνει κατά πολύ την πιθανότητα να αναπτύξει κι αυτός την ψυχική ασθένεια
    .





    Seleo.gr News

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου