• Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

    Τίγρης επιτέθηκε στον εκπαιδευτή της μπροστά στα έντρομα μάτια θεατών (video)

     Πανικός προκλήθηκε στο τσίρκο «Gottani Circus» στην Μαδρίτη της Ισπανίας, όταν μια τίγρης επιτέθηκε στον εκπαιδευτή της κατά τη διάρκεια παράστασης.
    Το ζώο επιτέθηκε στον δαμαστή από πίσω και άρχισε να τον δαγκώνει μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θεατών που παρακολουθούσαν έντρομοι.

    Την επίθεση κατέγραψε ένας θεατής με το κινητό του. Όπως φαίνεται στο video, η τίγρης δαγκώνει τον 35χρονο δαμαστή στην πλάτη, τον λαιμό και τα πόδια.

    Οι εργαζόμενοι στο τσίρκο έσπευσαν σε βοήθεια και άρχισαν να χτυπούν το ζώο με ραβδιά για να το απομακρύνουν.

    Ο εκπαιδευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Οι γιατροί πιστεύουν πως τα τραύματα που του προκάλεσε το ζώο δεν απειλούν τη ζωή του, αφού δεν έχουν πληγεί ζωτικά όργανα.

    Το τσίρκο Gottani είναι οικογενειακή επιχείρηση. Η 60χρονη μητέρα του δαμαστή που βρισκόταν ανάμεσα στους θεατές επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κρίση πανικού.

    Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης το τσίρκο διέκοψε τη λειτουργία του μετά την επίθεση ώστε να απομακρυνθεί ο δαμαστής από την σκηνή και η παράσταση συνεχίστηκε αργότερα. Ο 35χρονος εκπαίδευε τίγρεις από την ηλικία των 18. Τα άγρια ζώα δεν πρέπει να ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας ή να συμμετάσχουν σε παραστάσεις για εμπορικούς σκοπούς καθώς αυτό είναι εντελώς αντίθετο με τη φύση τους.
    econews

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου