• Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

    Προφυλακτικό που δεν σπάει φτιάχνουν οι επιστήμονες χάρη στη νανοτεχνολογία

     Την έρευνα της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης για ασφαλέστερα προφυλακτικά με τη χρήση της νανοτεχνολογίας θα χρηματοδοτήσει με 100.000 δολάρια το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

    «Μας τιμά η χορηγία που μας προσφέρθηκε για να ερευνήσουμε αυτό το σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας», δήλωσε σε άρθρο του στο περιοδικό Boston Magazine ο Δρ. Ducksoo Kim, καθηγητής ραδιολογίας στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

    «Ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε τη νανοτεχνολογία για να δημιουργήσουμε ένα προφυλακτικό το οποίο θα είναι αποτελεσματικό χωρίς να μειώνει την αίσθηση της απόλαυσης, κάτι που θα μπορούσε να πείσει περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν προφυλακτικά και να μειώσει τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», προσέθεσε.

    Η νανοτεχνολογία που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βοστώνης βασίζεται σε υπερ-υδροφιλικά νανοσωματίδια που καλύπτουν το προφυλακτικό και αιχμαλωτίζουν το νερό, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό και ευκολότερο στη χρήση. Παράλληλα, η υδροφιλική επικάλυψη προστατεύει το προφυλακτικό και το εμποδίζει από το να σπάσει.

    «Πιστεύουμε ότι αλλάζοντας τις μηχανικές δυνάμεις στις οποίες υποβάλλεται (το προφυλακτικό), τελικά θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα λεπτότερο προφυλακτικό το οποίο θα μειώνει την τριβή. Η μείωση της δυσαρέσκειας που προκαλεί η τριβή θα μεγιστοποιήσει την απόλαυση αυξάνοντας κατ’ επέκταση τη χρήση προφυλακτικών και μειώνοντας τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τους ρυθμούς μετάδοσης σεξουαλικών νοσημάτων», τόνισε ο Δρ. Kim.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς χρηματοδότησε την έρευνα για την ανάπτυξη προφυλακτικών από γραφένιο.

    Η έρευνα διεξάγεται στο Εθνικό Ινστιτούτο Γραφενίου στο Μάντσεστερ με στόχο την ανάπτυξη ασφαλέστερων, λεπτότερων προφυλακτικών με τη χρήση του θαυματουργού υλικού.

    Στο πλαίσιο της μελέτης οι επιστήμονες αναμειγνύουν το γραφένιο με λάτεξ με την ελπίδα ότι το τελικό προϊόν θα μεγιστοποιεί την απόλαυση και την ασφάλεια, ενθαρρύνοντας έτσι τη χρήση προφυλακτικού.

    econews

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου