Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της East Anglia και του Kings College του Λονδίνου , η κατανάλωση σε υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών που βρέθηκαν στα μούρα , το τσάι και τη σοκολάτα θα μπορούσαν να προσφέρουν προστασία από το διαβήτη τύπου 2 .
Σχεδόν 2.000 υγιείς γυναίκες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο τροφίμων, για την εκτίμηση της συνολικής πρόσληψης φλαβονοειδών, τα οποία βρίσκονται σε βότανα και λαχανικά όπως ο μαϊντανός , το θυμάρι , και το σέλινο , και ανθοκυανίνες , που βρέθηκαν στα μούρα ,στα κόκκινα σταφύλια , στο κρασί και σε κόκκινα ή μπλε χρωματισμένα φρούτα και λαχανικά.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με υψηλή πρόσληψη αυτών των τροφίμων είχαν μικρότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και την καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος .
Αυτά τα τρόφιμα βρέθηκαν επίσης να μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία , όταν είναι χρόνια , συνδέεται με τον διαβήτη , την παχυσαρκία , τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο , σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν χθές στην Journal of Nutrition .
Ο καθηγητής Aedin Cassidy , από την Ιατρική Σχολή του Norwich UEA που είναι επικεφαλής της έρευνας , δήλωσε :
Περισσότερα στο krasiagr.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου