• Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

    Φτιάξε τη διάθεσή σου με ανέξοδους τρόπους!

    Έχεις τις μαύρες σου αρκετά συχνά; Σου προτείνουμε έξι ανέξοδους και φυσικούς τρόπους για να καταπολεμήσεις την άσχημη διάθεση και να νιώσεις καλύτερα. Είναι αποδεδειγμένο ότι κάνουν δουλειά!

    Φτιάξε μία λίστα και τσέκαρε κάτι

    «Ένας τρόπος για να νιώσεις καλύτερα είναι να σβήσεις κάτι από την καθημερινή σου λίστα», συμβουλεύει η Susan Noonan, MD, MPH, συγγραφέας του Managing Your Depression, η οποία έχει καταφέρει να νικήσει μόνη της την κατάθλιψη. Με το να σβήνεις από τη λίστα σου μικρές δουλειές, όπως τα ψώνια από το μανάβικο, σου δίνει την αίσθηση της επιτυχίας. «Ακόμα κι αν η υπόλοιπη ημέρα δεν πήγε όπως την ήθελα, τουλάχιστον νιώθω ότι έκανα κάτι» λέει.

    Βάλε λουλούδια στο τραπέζι

    Η Dr. Noonan πιστεύει ότι είναι σημαντικό να ψάχνεις για πράγματα που ικανοποιούν και τις πέντε αισθήσεις σου, αφού έτσι αισθάνεσαι αυτομάτως καλύτερα. Ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να νιώσεις καλύτερα, είναι να τοποθετήσεις στο τραπέζι ένα μπουκέτο λουλούδια. Τα χαρούμενα χρώματα θα ανεβάσουν τη διάθεσή σου και τα αρώματα θα καταπολεμήσουν την κακή διάθεση.

    Κάνε μουσικά διαλείμματα

    Η ειδικός στρέφεται σε απαλούς, χαρούμενους ήχους που την χαλαρώνουν και τη διασκεδάζουν. Γέμισε το σπίτι με μελωδικούς ήχους ή άκου ένα χαλαρωτικό CD την ώρα που οδηγείς. Είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το ραδιόφωνο, αφού οι διαφημίσεις και οι εκπομπές θα αποσπάσουν την προσοχή σου.

    Κανόνισε ένα ραντεβού

    Η Dr. Noonan τονίζει τη σημασία του ραντεβού, αφού όταν κάθεσαι μόνη σου σπίτι, οι αρνητικές σκέψεις πληθαίνουν, όταν δεν νιώθεις ήδη καλά. Επειδή καταλαβαίνει όμως ότι όταν είσαι ήδη άσχημα ψυχολογικά, δεν θέλεις να βγεις από το σπίτι, προτείνει να κάνεις σχέδια με μία φίλη. Έτσι, θα είναι πιο δύσκολο να το ακυρώσεις. «Όταν δεν έχεις διάθεση να κάνεις κάτι, πίεσε τον εαυτό σου και στο τέλος θα νιώσεις καλύτερα» συμβουλεύει.

    Έλα σε επαφή με τη φύση

    Ένα από τα καλύτερα αντίδοτα κατά της κατάθλιψης είναι η κινητικότητα και η επαφή με τη φύση. Κάνε βόλτες για να καθαρίσει το μυαλό σου και γίνε μέλος σε μία ομάδα πεζοπορίας. Η επαφή με τη φύση σε συνδυασμό με τη γυμναστική θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τις αρνητικές σκέψεις.

    Ξεκίνα ξιφασκία

    Όπως και κάθε άθλημα, έτσι και η ξιφασκία απαιτεί συγκέντρωση. Έτσι, δεν μπορείς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο παρά μόνο το ξίφος σου. Βγες από το καβούκι σου και προκάλεσε τον εαυτό σου να δοκιμάσει ένα αρκετά ενδιαφέρον και όχι τόσο συνηθισμένο άθλημα που έχει βοηθήσει ανθρώπους να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη.

    Φτιάξε ευχαριστήριες λίστες

    Πολλές φορές ξεχνάμε όλα αυτά για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες. «Λέω στις ομιλίες μου ότι οι ευχαριστήριες λίστες είναι μεγάλο όπλο» αποκαλύπτει Cliff Richey, πρώην επαγγελματίας παίκτης του τένις και συγγραφέας του Acing Depression. «Ακόμα κι όταν αισθάνομαι άσχημα, καταγράφω όλα αυτά για τα οποία πρέπει να είμαι ευγνώμων και νιώθω καλύτερα» εξηγεί.




    joytv.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου