• Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

    Οι φωτογραφίες της ημέρας



    EPA / JEFRI TARIGAN



    Τέφρα και λάβρα εκλύει το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, 20.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τον περασμένο Σεπτέμβρη, λόγω της δραστηριότητας του ηφαιστείου.



    FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis



    Φωτιά σε διαμέρισμα στην οδό Τραπεζούντος 5 στο Κορδελιό. Σε οικογενειακή τραγωδία παραπέμπουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τα αίτια της φωτιάς που εκδηλώθηκε το πρωί σε διαμέρισμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, με απολογισμό τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξετάζει το ενδεχόμενο ο παππούς της οικογένειας να περιέλουσε τον εαυτό του και το σπίτι με βενζίνη και στη συνέχεια να έβαλε φωτιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 65χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.



    FOSPHOTOS / Konstantinos Tsakalidis



    Πυκνή ομίχλη καλύπτει από νωρίς το πρωί μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης. Η ομίχλη αποδίδεται στην έντονη υγρασία που καταγράφεται στην πόλη και όχι στις υψηλές τιμές αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10.



    REUTERS / OSSERVATORE ROMANO



    Μία γυναίκα τοποθετεί ένα μωρό πρόβατο στους ώμους του Πάπα Φραγκίσκου, κατά την άφιξή του στη Ρώμη.



    EPA / AHMAD YUSNI



    Μία γυναίκα από την Κίνα προσεύχεται κάτω από τα φανάρια του ναού Thean Hou στην Κουάλα Λουμπούρ. Οι κινέζοι σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους στις 31 Ιανουαρίου.



    REUTERS / JOSHUA ROBERTS



    Τον διορισμό της 67χρονης Τζένετ Γέλεν στη θέση της επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ενέκρινε τη Δευτέρα η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κ. Γέλεν γίνεται η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της πιο ισχυρής κεντρικής τράπεζας του κόσμου (φωτογραφία αρχείου).



    EPA / JAVIER ETXEZARRETA



    Στη φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ένα τεράστιο κύμα «χτυπά» τη γέφυρα La Zurriola στο Σαν Σεμπαστιάν της νότιας Ισπανίας το απόγευμα της Δευτέρας. Η ακτή της Χώρας των Βάσκων κηρύχθηκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού λόγω της καταιγίδας και των δυσμενών καιρικών συνθηκών.



    REUTERS / JIM YOUNG



    Μία γυναίκα περπατά σε δρόμο του Σικάγο εν μέσω έντονης χιονόπτωσης. «Πολική δίνη» χαρακτηρίζουν ορισμένοι μετεωρολόγοι το δριμύ ψύχος που πλήττει μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω της εισβολής αέρα από την Αρκτική, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους μείον 40 βαθμούς Κελσίου.



    EPA / ALEKSEY NIKOLSKYI / RIA NOVOSTI POOL



    Ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν γιόρτασε τη νύχτα της Δευτέρας τα Χριστούγεννα των ορθοδόξων χριστιανών της Ρωσίας στο Σότσι, όπου αρχίζουν σε ένα μήνα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε τη θεία λειτουργία τα μεσάνυκτα μαζί με εκατοντάδες πιστούς σε εκκλησία η οποία ανεγέρθη πρόσφατα κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες.



    ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ



    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας ξεναγούνται στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου, όπου θα διεξαχθούν οι εργασίες της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη εν όψει των ευρωεκλογών, αλλά και για την Ελλάδα γιατί, όπως είπε, είναι πραγματικά το εξάμηνο της αλλαγής.



    REUTERS / TOBIAS SCHWARZ



    Χορωδία η οποία απαγγέλλει κάλαντα υποδέχθηκε την Τρίτη στην Καγκελαρία στο Βερολίνο η τραυματίας καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Η «σιδηρά κυρία» της γερμανικής πολιτικής ζωής εμφανίστηκε εμφανώς καταβεβλημένη και στηριζόμενη σε μεταλλικά υποστηρίγματα, μετά το ατύχημα το οποίο είχε στις διακοπές των Χριστουγέννων στην Ελβετία, όπου έκανε σκι.



    FOSPHOTOS / Alexandros Katsis


    Στιγμιότυπο απο το κέντρο της Μόσχας.

    naftemporiki.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου