• Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

    Φόβοι για τα επενδυτικά κεφάλαια που μπαίνουν στη χώρα

    Έντονος σκεπτικισμός επικρατεί στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, παρά το γεγονός ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τοποθετήσεις ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα, παραμένει σημαντικό.

    Όπως αναφέρουν, εκείνο το οποίο τους ανησυχεί είναι το γεγονός ότι «την περίπτωση μας κοιτούν, σχεδόν αποκλειστικά, hedge funds, τα οποία έχουν καθαρά σπεκουλαδόρικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

    Αντιθέτως, στρατηγικές κινήσεις γίνονται ελάχιστες και σχεδόν κατ' εξαίρεση. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα, με τη σειρά του, να μην δημιουργούνται νέα στοιχεία εντός των συνόρων, αλλά, απλώς, να συντηρούνται παλιά και ήδη υφιστάμενα, που προσδοκούν μόνο σε υπεραξίες και σε τίποτα περισσότερο.

    Κατ' αυτόν τον τρόπο, όμως, δεν δημιουργείται ανάπτυξη, που είναι και το βασικό ζητούμενο, αλλά η χώρα μετατρέπεται σε ένα ιδιότυπο «Ελ Ντοράντο», για κεφάλαια τα οποία μέχρι πρότινος δεν επιτρέπονταν ούτε καν να περάσουν έξω από τα… σύνορα της χώρας.

    Ο αντίλογος που εκφράζεται, πάντως, από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου είναι πως στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, κανένα ευρώ δεν περισσεύει, απ' όπου και αν προέρχεται. Και με βάση αυτή τη λογική θα στηριχθούν όλες οι επενδυτικές προσπάθειες που θα αναληφθούν στην χώρα στο επόμενο διάστημα.

    Πηγή: voria.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου