• Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

    Β. Κορέα: Εκτελέσθηκε ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν

    Του επιβλήθηκε θανατική ποινή καθώς απεδείχθη «προδότης» - Ήθελε να ανατρέψει την κυβέρνηση μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων









    Ο θείος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο καθεστώς εκτελέσθηκε την Πέμπτη, λίγη ώρα μετά την καταδίκη του σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA.

    Σύμφωνα με το KCNA, ο πανίσχυρος Σονγκ Ταέκ που βοήθησε τον σημερινό ηγέτη να ανέλθει στην εξουσία εκτελέσθηκε, καθώς απεδείχθη «προδότης». Όπως μεταδίδει ήθελε να ανατρέψει την κυβέρνηση.

    Η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει επισήμως τη Δευτέρα την απομάκρυνση του Γιανγκ Σονγκ-Ταέκ από τη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, με το αιτιολογικό ότι διέπραξε «εγκληματικές ενέργειες» και ότι ήταν επικεφαλής μιας «αντεπαναστατικής φράξιας».

    Σύμφωνα με πληροφορίες το παρασκήνιο της απομάκρυνσής του από τα καθήκοντά του φαίνεται πως είχε σχέση με την κόντρα του με το στρατό. Μάλιστα, σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες, δύο συνεργάτες του Ταέκ εκτελέστηκαν δημοσίως στα μέσα Νοεμβρίου, κατηγορούμενοι για διαφθορά.



    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου