• Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων - αναλυτικά παραδείγματα

    Κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι οι ιδιοκτήτες κτισμάτων θα πληρώσουν φόρο από 2-13 ευρώ ανά τ.μ.




    Ο φόρος στα οικόπεδα υπολογίζεται από 3-9.000 ευρώ ανά στρέμμα. O φόρος στα αγροτεμάχια υπολογίζεται με βασικό συντελεστή 1 ευρώ ανά στρέμμα. Επίσης περιλαμβάνεται συμπληρωματικός φόρος τύπου ΦΑΠ.

    Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο

    Διαβάστε παραδείγματα των ρυθμίσεων του φόρου

    Εν τω μεταξύ, στην εκτίμηση ότι έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, τόσο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, όσο και για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, εξέφρασε το μεσημέρι της Πέμπτης κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, την ερχόμενη εβδομάδα θα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

    Η έγκριση της δόσης, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, θα γίνει είτε από το Euro Working Group είτε από το Eurogroup, το οποίο είναι πιθανόν να συνεδριάσει εμβόλιμα - τις ημέρες της Συνόδου Κορυφής - με αντικείμενο την τραπεζική ενοποίηση.

    Το ποσό της δόσης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ομολόγων, ύψους 1,85 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 11 Ιανουαρίου.

    Φυσικά, μένουν ανοικτά πολλά καυτά ζητήματα των διαπραγματεύσεων, όπως το δημοσιονομικό κενό για το 2014, τα οποία συνδέονται με τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ και μετατίθενται για την επάνοδο της τρόικας στην Ελλάδα το επόμενο έτος.

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου