• Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

    Tα πιο εντυπωσιακά ενυδρεία στον κόσμο

    Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς στη μυστηριώδη γοητεία της θαλάσσιας ζωής και 10 aquarium μάς δίνουν την ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουμε εκατοντάδες εντυπωσιακά είδη ψαριών, αλλά και να βυθιστούμε στον μπλε κόσμο της σιωπής και της γαλήνης.


    Δείτε τις φωτογραφίες και ξεχάστε -έστω και για λίγο- τον θόρυβο της καθημερινότητας.



    AQWA: Χιλιάδες τουρίστες ετησίως επισκέπτονται το συγκεκριμένο aquarium της Δυτικής Αυστραλίας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 8 διαφορετικά είδη καρχαρία.



    AquaDom: Το aquarium του Βερολίνου φιλοξενεί 2.600 ψάρια από 56 διαφορετικά είδη. Πρόκειται για έναν τεράστιο κύλινδρο από ακρυλικό γυαλί που φτάνει σε ύψος τα 25 μέτρα.



    The Deep Aquarium: Αν βρεθείτε στο Samy`s Point της Αγγλίας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε αυτό το υποβρύχιο aquarium που στα 2,5 εκ. λίτρα νερού της δεξαμενής του φιλοξενεί 7 είδη καρχαρία και πολλά άλλα θαλάσσια ζώα και φυτά.



    Dubai Aquarium: Μία από τις πλούσιες «συλλογές» θαλάσσιας ζωής βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα ψάρια από μία βιτρίνα μήκους 32,8 μ. και ύψους 8,3 μ.!



    Lisbon Oceanarium: Κατασκευασμένο το 1998, το ενυδρείο της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας είναι αφιερωμένο στην έρευνα των ωκεάνιων οικοσυστημάτων.



    London Aquarium: Άνοιξε τις πόρτες του το 1999 και έκτοτε 1.000.000 τουρίστες επισκέπτονται τον χώρο κάθε χρόνο.



    Monterey Bay Aquarium: Ένα από τα πιο διάσημα aquarium βρίσκεται στο Μοντερέι της Καλιφόρνιας, το οποίο λειτουργεί και ως κέντρο για την έρευνα και την προστασία της θαλάσσιας ζωής.



    Ωκεανογραφικό Aquarium: Το μεγαλύτερο εξωτερικό ωκεανογραφικό πάρκο της Ευρώπης βρίσκεται στη Βαλένθια και συντηρεί 45.000 θαλάσσια ζώα σε μία έκταση που ξεπερνά τα 110.000 τ.μ.



    Georgia Aquarium: Το μεγαλύτερο ενυδρείο παγκοσμίως βρίσκεται στην Ατλάντα και «συγκρατεί» πάνω από 30 εκ. λίτρα φρέσκου και αλμυρού νερού, στο οποίο κολυμπούν περίπου 120.000 ψάρια.



    Churaumi Aquarium: Chura σημαίνει όμορφος και umi ωκεανός. Αυτός ο «όμορφος ωκεανός» βρίσκεται στην Οκινάουα της Ιαπωνίας και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο aquarium στον κόσμο.

     


    Πηγή: www.in2life.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου