• Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

    Ιταλία: Ιδιωτικοποιείται το 40% των ταχυδρομείων

     Ένα ποσοστό των ιταλικών ταχυδρομείων, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκουν ολοκληρωτικά στο υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται να μεταφερθεί στα χέρια ιδιωτών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλού υφυπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Αντόνιο Κατρικαλά το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας θα διατεθεί σε ιδιώτες επενδυτές.


    Από την αποκρατικοποίηση μέρους των ιταλικών ταχυδρομείων η κυβέρνηση προσδοκά να μπουν στα κρατικά ταμεία 4 δισ. ευρώ. Η ιταλική κυβέρνηση επιθυμεί να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών στα ιταλικά ταχυδρομεία αλλά παράλληλα σκοπεύει να προχωρήσει και σε μερική ιδιωτικοποίηση και άλλων δημοσίων οργανισμών και εταιριών με απώτερο στόχο το κέρδος 8 ακόμα δισ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία.

    Για την ιδιωτικοποίηση των ιταλικών ταχυδρομείων φαίνεται να συμφωνούν όλα τα κόμματα που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό, εκτός από την κεντρώα γερουσιαστή Λίντα Λαντσιλότα η οποία δήλωσε ότι: «τα ιταλικά ταχυδρομεία ιδιωτικοποιούνται ενώ στον τομέα αυτό δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη ο αναγκαίος ανταγωνισμός».

    Πάντως στα τέλη του 2013 τα ιταλικά ταχυδρομεία είχαν συμβάλει δυναμικά στην διάσωση της αεροπορικής εταιρίας Alitalia με 75 εκατ. ευρώ.

    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου