• Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

    Βρετανία: Δείτε τι περνούν τα ζώα στη βιομηχανία καλλυντικών!

     Μια παγκόσμια εταιρία καλλυντικών που χρησιμοποιεί φυτικά υλικά και μάχεται κατά του βασανισμού των ζώων για την παρασκευή τους οργάνωσε μια καμπάνια στο Λονδίνο με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους περαστικούς "βασανίζοντας" επί δέκα ώρες μοντέλο μπροστά σε βιτρίνα για να αποδείξει πόσο βάναυσα κακοποιούνται τα πειραματόζωα




    Η Lush μια παγκόσμια εταιρία καλλυντικών δίνει μεγάλη σημασία στην χρήση προϊόντων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν χρησιμοποιούν ζώα για την παρασκευή τους. Θέλοντας όμως να αποδείξει στους καταναλωτές πόσο βάναυσα είναι τα πειράματα που γίνονται στα ζώα για να φτιαχτούν καλλυντικά χρησιμοποίησε μια πρωτότυπη μέθοδο.



    Η εταιρία οργάνωσε μια καμπάνια με τίτλο «Live Human Testing» η οποία έγινε μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών στην βιτρίνα του καταστήματός της σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου. Εκεί ένα μοντέλο υποβλήθηκε σε δοκιμές που κράτησαν δέκα ώρες προκειμένου να δει ο κόσμος τι περνούν τα ζώα που χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα στη βιομηχανία καλλυντικών.



    Αρκετοί από τους περαστικούς χαρακτήρισαν την εκστρατεία της εταιρίας θετική, ενώ κάποιοι θεώρησαν ότι περνά σεξιστικά μηνύματα αφού μια γυναίκα ήταν στον ρόλο του "θύματος".







    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου