• Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

    Ματαντός: Η απολογία του ανθρώπου που μοίρασε μίζες 81 εκατ.ευρώ

     «Τον Οκτώβριο του 2003 έγινε για λόγους συμμόρφωσης προς τον ΟΟΣΑ μια νέα συμφωνία με το Βερετέκι όπου αναφερόταν ως ποσοστό της προμήθειας μου το 5%. Τελικά μου καταβλήθηκε περίπου το 2,5% επί της γερμανικής προμήθειας που ανερχόταν σε 1,8 δισ.περίπου.
    Έτσι εγώ έλαβα με επιφύλαξη περί τα 28-29 εκατομμύρια ευρώ και έδωσα περίπου 51-52 εκατομμύρια ευρώ σε τρίτους σύμφωνα με τις εντολές τους. Σύνολο καταβολών 80 εκατομμύρια όλα στη UBS Λουκέρνης».

    Αυτές είναι οι τελευταίες φράσεις της απολογίας του 66χρονου ναυλομεσίτη Μιχαήλ Ματαντού, ο οποίος κατηγορείται ότι από το 1997 μέχρι το 2007 δωροδοκούσε πρόσωπα μεταξύ των οποίων τον καταδικασθέντα πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και νομιμοποιούσε βρώμικο χρήμα που προερχόταν από τα μαύρα ταμεία των γερμανικών εταιρειών HDW και Ferrostaal που είχαν αναλάβει την ναυπηγηση των υποβρχίων τύπου 214.

    Διαβάστε στην απολογία και στο απολογητικό υπόμνημα του Μιχαήλ Ματαντού τι λέει για τις μίζες που έδινε επί μια δεκαετία προκειμένου να προχωρήσει το χτίσιμο των γερμανικών υποβρυχίων από τη HDW και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πώς πίστωσε 23 εκατ.ευρώ σε λογαριασμούς του Αλέξανδρου Αβατάγγελου παρά το γεγονός ότι υποστηρίζει πως δεν τον γνώριζε, γιατί έδωσε 3 εκατ.ελβετικά φράγκα στον εξάδελφο του Τσοχατζόπουλου Νικόλαο Ζήγρα.

    Διαβάστε τι λέει στην έκτασης 32 σελίδων απολογία του

    Διαβάστε το απολογητικό υπόμνημα του Μιχαήλ Ματαντού

    Ο Μιχαήλ Ματαντός, 66χρονος ναυλομεσίτης που κατοικοεδρεύει στο Λονδίνο αποκαλύπτει ότι μεταξύ άλλων έδωσε 2,5 εκατ.ευρώ σε εταιρεία του Σ.Κομνόπουλου ο οποίος ήταν τότε αντιπρόσωπος των σουηδικών ναυπηγείων Kockums, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη σουηδική εταιρεία εξαγοράστηκε από την γερμανική HDW το 1999, δηλαδή πριν την υπογραφή του συμβολαίου ναυπήγησης των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου του 2000. «Ηταν αντάλλαγμα για τη μη εχθρότητα προς τη γερμανική κοινοπραξία», υποστήριξε απολογούμενους στυς Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλο ο κ. Ματαντός θέλοντας να δικαιολογήσει το γιατί έδωσε 2,5 εκατ.ευρώ σε αντιπρόσωπο εταιρείας που είχε εξαγοραστεί από την γερμανική εταιρεία που εκπροσωπούσε ο ίδιος και τελικώς κέρδισε το συμβόλαιο...

    Μετά την απολογία του στους ανακριτές ο Ματαντός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 500.000 ευρώ.

    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου