• Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

    Τα 10 ακριβότερα πληκτρολόγια του κόσμου












    1. Wireless Entertainment Desktop 8000, Microsoft 194 ευρώ
    Αυτό το πληκτρολόγιο για πολυμέσα, γνωστό και ώς Ultimate Keyboard, βγήκε στην αγορά το Μάιο και διαθέτει 4 θύρες USB. Ο ultra-λεπτός εργονομικός σχεδιασμός λέγεται ότι είναι επηρρεασμένος από λεπτομέρειες στο εσωτερικό των Cadillac και BMW. Το τελείωμα με αλουμίνιο κάνει το πληκτρολόγιο αρκετά ελκυστικό στην εμφάνιση.

    2. Comfort Keyboard, Comfort Keyboard Systems 270 ευρώ
    Το πληκτρολόγιο Comfort Keyboard είναι χωρισμένο σε 3 τμήματα, τα οποία μπορούν αν προσαρμοστούν εύκολα στη σωστή θέση και να κλειδωθούν. Το πληκτρολόγιο δίνει ακόμη τη δυνατότητα πλήρους επαναπρογραμματισμού, και προγραμματιζόμενο “δείκτη περιόδων παύσεων”, που υπενθυμίζει στο χρήστη να κάνει ένα διάλειμμα !

    3. Keyless Ergonomic Keyboard, orbiTouch 310 ευρώ
    Το εργονομικό πληκτρολόγιο orbiTouch Keyless χωρίς πλήκτρα δημιουργεί το πάτημα των πλήκτρων όταν γλιστρύσετε τα δάχτυλά σας στις δύο τρύπες σε μια από οκτώ πιθανές θέσεις. Το πληκτρολόγιο περιέχει ακόμη ενσωμετωμένο mouse, ώστε να μην χρειάζεται να το αγοράσετε ξεχωριστά.

    4. Professional II™, Datahand 525 ευρώ
    Πώς θα σας φαινόταν άν ένα πληκτρολόγιο ρυθμιζόταν ώστε να ταιριάζει στο μέγεθος και το σχήμα των ανθρώπινων χεριών; Ε λοιπόν τότε μιλάμε για ένα Datahand! Οι μοναδικοί διακόπτες για τα δάχτυλα και τους αντίχειρες επιτρέπουν την εναλλαγή μεταξύ 4 διαφορετικών τρόπων δακτυλογραφησης.

    5. Dual Handed Ergonomic 3D, Maltron 450- 520 ευρώ
    Πάρτε το πληκτρολόγιο Maltron σε Qwerty, Maltron or Dvorak layouts! Υπάρχουν ακόμη σε εκδόσεις με US Αγγλικά, UK Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Νορβηγικά και Σουηδικά. Τα γράμματα έχουν κλήση προς τα μέσα για να ταιριάζουν με τις φυσικές κινήσεις των δακτύλων, και τα πλήκτρα για α μακρύτερα δάκτυλα είναι σε εσοχή. Αν θέλετε να προσθέσετε και trackball σ’αυτό το τρελό πληκτρολόγιο θα σας κοστίσει επιπλέον 78 ευρώ.

    6. Executive Keyboard, Maltron 660 ευρώ
    Η Maltron παρασκευάζει εργονομικά πληκτρολόγια τα οποία ισχυρίζεται ότι μειώνεουν την πίεση στα δάχτυλα, τους καρπούς και τα χέρια όταν δακτυλογραφείτε. Αυτό είναι ένα από τα νεώτερα μοντέλα τους φτιαγμένο με Perspex, ανοξείδωτο ατσάλι, και πολυανθρακικές κορυφές πλήκτρων.

    7.Optimus Keyboard, Art Lebedev Studio Αγνώστου τιμής ακόμα
    Δε θα μπορούσαμε να τελειώσουμε μια τέτοια λίστα χωρίς το πληκτρολόγιο OLED. Οι φήμες λέγανε ότι κοστίζει 930 ευρώ, αλλά ποιός ξέρει σε ποιά θέση αυτής της λίστας θα είναι όταν μπει στην παραγωγή; Προς το παρόν υπάρχουν μόνο τρισδιάστατα εικονικά δείγματα, αλλά λέγεται ότι ένα αληθινό μοντέλο θα είναι ανάμεσα στα εκθέματα της CeBIT φέτος.


    8. TouchStream LP, Fingerworks Πάνω από 1200 ευρώ
    Αυτά τα μυστικιστικά πληκτρολόγια αρχικά πουλιώντουσαν για $340, αλλά, από όταν η εταιρία FingerWorks αγοράστηκε και δεν παράγει πια πληκτρολόγια, τα TouchStream LPs σε καλή κατάσταση έχουν αρχίσει να πολυιούνται σε υπερβολικά φουσκωμένες τιμές σε φανατικούς τους. Αν σας αρέσει να ξοδεύετε εκατοντάδες ευρώ σε χρησιμοποιημένα εξαρτήματα υπολογιστών, μπορείτε να τα ψάξετε στο ebay.

    9. 2000-IS-DT, 2000-IS-PM Stealth Computer 1710 ευρώ
    Πάτε για πόλεμο με το πληκτρολόγιό σας; Η Stealth Computer παράγει συσκευές με μειωμένο ρίσκο βλάβης σε επικίνδυνες περιοχές! Τα 2000-IS-DT & 2000-IS-PM αποστέλλονται εγκλεισμένα σε μη διαβρώσιμο, ανοξείδωτο ατσάλι, με οπτικό απομονωμένο φράγμα που εξασφαλίζει την προστασία 4x NEMA (National Electrical Manufacturers Association). Τί άλλο πληκτρολόγιο έχει αντοχές σε θερμοκρασίες -40 εώς 90 βαθμούς Κελσίου; Η Stealth παράγει ακόμη πολλά άλλα ακριβά ατσάλινα πληκτρολόγια NEMA, και αυτό μοιάζει να είναι μόλις το πιο φθηνό! Αγνοούμε προς το παρόν τα υπόλοιπα για να κάνουμε το άρθρο πιο ενδιαφέρον.



    10. Happy Hacking Keyboard HP Japan, PFU Ltd 4.827 ευρώ

    Η PFU Ltd of Ishikawa, Japan, θυγατρική εταιρία της Fujitsu, παράγει το πληκτρολόγιο Happy Hacking Professional; l HP Japan, κατά παραγγελία και με βερνίκι Urushi. Το πληκτρολόγιο αυτό βάφεται πολλές φορές με μια ειδική βούρτσα φτιαγμένη από μαλλιά παρθένων, και μετά πασπαλίζεται με χρυσόσκονη! Η συνολική τιμή του είναι στα 525,000 yen, δηλαδή περίπου 4.827 ευρώ!




    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου