• Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

    18 Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες που έσπασαν το 2013 (Photos+Videos)

    Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσπαθούν να δουν το όνομα τους να καταχωρείται στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Κάποιοι τα καταφέρνουν, κάποιοι όμως όχι. Δείτε 18 από τους τυχερούς της χρονιάς που μας αφήνει..














    1 . Η Γάτα με το δυνατότερο γουργούρισμα στον κόσμο



    Στις αρχές Ιανουαρίου, ο Μέρλιν ο γάτος κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ για το δυνατότερο γουργούρισμα.


    2 . Ρεκόρ φαναριών στον ουρανό



    Με 15.185 φανάρια, το Πανεπιστήμιο Βισάγιας των Φιλιππίνων κατέχει πλέον το ρεκόρ για την ταυτόχρονη άνοδο αναμμένων φαναριών στον ουρανό.


    3 . Το πιο ακριβό σάντουιτς με μπέικον στον κόσμο



    Με κόστος 235 δολάρια , το σάντουιτς Μπέικον Μπλίνγκ κατέχει το ρεκόρ για το πιο ακριβό σάντουιτς με μπέικον στον κόσμο. Το σάντουιτς περιέχει ένα είδος σπάνιου μπέικον, αυγά, μαύρες τρούφες, λάδι τρούφας, φύλλα χρυσού, χρυσόσκονη και σαφράν.


    4 . Το μικρότερο τυπωμένο βιβλίο



    Με διαστάσεις 0.74 x 0.75 mm ένα βιβλίο της Ιαπωνικής εκδοτικής εταιρείας Toppan είναι από τον Μάρτιο και με την βούλα το μικρότερο βιβλίο που εκδόθηκε ποτέ. Περιέχει 22 σελίδες, στις οποίες περιέχονται ως επί το πλείστον εικόνες λουλουδιών.


    5 . Η πιο μικροσκοπική ταινία


    Η IBM τον Απρίλιο παρουσίασε την πρωτοποριακή ταινία μικρού μήκους με τίτλο «A Boy and His Atom» στην οποία πρωταγωνιστούν 5.000 άτομα. Για τους σκοπούς της ταινίας η IBM χρησιμοποίησε το ειδικό μικροσκόπιο βάρους 2 τόνων το οποίο λειτουργεί σε θερμοκρασία -268 βαθμών Κελσίου, το οποίο μπορεί να μεγεθύνει τα άτομα έως 100 εκατομμύρια φορές.

    Αυτό αποτυπώθηκε σε εικόνα και μεγεθύνθηκε 100 εκατομμύρια φορές. Το αποτέλεσμα; 242 καρέ που έχουν ως θέμα την ιστορία ενός αγοριού που χορεύει και παίζει με το άτομό του. Είναι η πιο μικροσκοπική ταινία που έχει καταγραφεί ποτέ.


    6 . Ο νεότερος πιλότος που έκανε τον περίπλου της γης



    Το ρεκόρ για τον νεότερο πιλότο που έκανε τον περίπλου της γης έσπασε τρεις φορές φέτος. Πρώτα από τον 22χρονο πιλότο Τζέιμς Άντονυ Ταν από την Μαλαισία, στη συνέχεια από τον 21χρονο Τζάκ Γουίγκαντ από την Καλιφόρνια και τέλος από τον 19χρονο Ράιαν Κάμπελ.


    7 . Το μεγαλύτερο μοντέλο από τουβλάκια Lego



    Πάνω από 5 εκατομμύρια τουβλάκια Lego χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί ένα πιστό αντίγραφο ενός μαχητικού αεροσκάφους από το Star Wars.

    «Το σκάφος ζυγίζει περίπου 20.865 κιλά, έχει 3,35 μέτρα ύψος, μήκος 13,1 και άνοιγμα φτερών 13,44 μέτρα.



    8 . Το πιο δύσκολο παράλληλο παρκάρισμα






    9 . Το πιο ακριβό παιχνίδι που διατίθεται προς πώληση



    Με τιμή που αγγίζει τα 150.000 €, το Grid 2 : Mono Edition είναι το πιο ακριβό παιχνίδι που διατίθεται προς πώληση.Το παράλογο κόστος δικαιολογείται από το ότι με την αγορά του παιχνιδιού αγοράζετε και ένα κανονικό BAC Mono βαμμένο στα χρώματα του παιχνιδιού.


    10 . Τα περισσότερα χειροκροτήματα σε ένα λεπτό



    Ο Μπράιαν Μπέντναρεκ κατέχει πλέον το ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα χειροκροτήματα σε ένα λεπτό. Το ρεκόρ του: 802!


    11 . Η μεγαλύτερη ανθρώπινη πινακίδα κατά του καπνίσματος



    13.892 άνθρωποι συμμετείχαν στον σχηματισμό της μεγαλύτερης ανθρώπινης πινακίδας κατά του καπνίσματος στο γήπεδο του Πανεπιστημίου Μπικόλ στις 28 του Ιουνίου 2013 στις Φιλιππίνες.


    12 . Ο γηραιότερος άνθρωπος που αναρριχήθηκε στο όρος Έβερεστ



    Στις 23 Μάη του 2013, στην Ιαπωνία, ο Γιουκίρο Μιούρα σε ηλικία 80 ετών έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που κατάφερε να πατήσει στην κορυφή του Έβερεστ. Είχε καταφέρει να ίδιο και παλαιότερα, το 2003 και το 2008.


    13 . Το μεγαλύτερο γλυπτό από φρούτα



    Ο Όραντζ Τζούλιους μαζί με τον διάσημο γλύπτη Σων Φίνι κατάφεραν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο γλυπτό από φρούτα . Το 3 μέτρων ψηλό γλυπτό κατασκευάστηκε με 1.200 κομμάτια ανανά , πορτοκάλια, φράουλες , ροδάκινα και μάνγκο .


    14 . Η μεγαλύτερη κολοκύθα



    Ένας πωλητής ξυλείας από την Καλιφόρνια, ο Τιμ Μάθισον, κατάφερε να μεγαλώσει μια κολοκύθα 921 κιλών. Για να τα καταφέρει του πήρε 105 ημέρες.


    15 . Η μεγαλύτερη αλυσίδα ντόμινο


    Περίπου 5000 βιβλία χρησιμοποιήθηκαν από έναν σύνδεσμο βιβλίων του Βελγίου για να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο Ντόμινο από βιβλία στον κόσμο.


    16 . Ο ταχύτερος άνθρωπος στα 100 μέτρα τρέξιμο με τα τέσσερα



    Ο Ιάπωνας αθλητής Κενίτσι Ίτο είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο στο τρέξιμο με τα τέσσερα. Το 2013 κατάφερε να τρέξει τα 100 μέτρα απόσταση σε μόλις 17,47 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που ο ίδιος είχε πετύχει το 2008.


    17 . Ο μεγαλύτερος χώρος γεμάτος με μπαλάκια



    Στο ξενοδοχείο Κέρι που βρίσκεται στη Σαγκάη της Κίνας , πάνω από 1 εκατομμύριο μπαλάκια χρησιμοποιήθηκαν για να γεμίσει μια πισίνα 82×41.


    18 . Το μεγαλύτερο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο



    Στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας , δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το τεράστιο δέντρο έχει ύψος 85 μέτρα και περιέχει 3,1 εκατομμύρια λαμπάκια.


    dinfo.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου