• Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

    Θυμήθηκαν τον αντικαπνιστικό μέσα στις γιορτές! Πρόστιμο 500 ευρώ σε όσους ανάψουν τσιγάρο σε ταβέρνες, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα

    Εντολή για εντατικούς ελέγχους και επιβολή προστίμων σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί με τον αντικαπνιστικό νόμο. Έκτακτη εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας λόγω... εορτών

    Έκτακτη εγκύκλιο από το υπουργείο Υγείας για... εορταστικό σαφάρι ελέγχων για το κάπνισμα.


    Το υπουργείο Υγείας θυμήθηκε το αντικαπνιστικό νόμο και ζητά την "Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς", έλεγχοι που αφορούν καταρχάς σε τρόφιμα και σε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

    Επιπλέον, όμως ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι και τα συνεργεία θα επιβάλλουν πρόστιμα στους επιχειρηματίες που δεν έχουν συμμορφωθεί με το νόμο του 2011 αλλά και στους καπνιστές οι οποίοι κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 500 ευρώ.

    Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων, που ανέχεται την παραβίαση των διατάξεων, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

    Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο: "Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται εάν υπάρχουν ειδικές πινακίδες αναρτημένες με το σήμα απαγόρευσης του καπνίσματος στους ανάλογους χώρους, εάν υπάρχουν τασάκια κ.λ.π στα τραπέζια πελατών, εάν υπάρχει το απαιτούμενο βιβλίο αναφοράς και καταγραφής ελέγχων σε εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας".





    πηγη     news247.gr





    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου