• Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

    Πώς σχολίασε ο ξένος Τύπος την σύλληψη του Μ. Λιάπη

    Χρησιμοποιώντας μία φωτογραφία που απεικονίζει το Μιχάλη Λιάπη πάνω σε έναν γάιδαρο, το γερμανικό περιοδικό Spiegel σχολιάζει με χιουμοριστική, αλλά και ειρωνική διάθεση τη χθεσινή σύλληψή του.


    «Ως υπουργός Μεταφορών, ο Μιχάλης Λιάπης διακήρυττε αυστηρούς νόμους για τους Έλληνες οδηγούς κάτι που μάλλον τώρα ο ίδιος το ξέχασε», σημειώνει το περιοδικό.

    «Οι Ελληνες τροχονόμοι δεν πίστευαν στα μάτια τους: κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου σε προάστιο της Αθήνας οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 62χρονο Μιχάλη Λιάπη, πρώην υπουργό Μεταφορών, μέσα στο ακριβό του αυτοκίνητο, που όμως είχε πλαστές πινακίδες. Επίσης, το όχημα δεν ήταν ασφαλισμένο», συνεχίζει.

    «Ο πρώην υπουργός, που δεν είχε μαζί του το δίπλωμα οδήγησης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Το γραφείο του Μιχάλη Λιάπη δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο», προσθέτει το Spiegel.

    «Ο Έλληνας πρώην υπουργός Μεταφορών συνελήφθη την Τρίτη να οδηγεί ανασφάλιστο πολυτελές αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες, προκειμένου να μην πληρώσει τους φόρους για αυτό», ανέφερε το Associated Press.

    «Η σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη, που ανήκει σε μία από τις πιο επιφανείς πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας, θα φάνταζε αδιανόητη πριν από λίγα χρόνια. Πλέον αντανακλά μία στροφή στη στάση των Αρχών εν μέσω της αυξανόμενης λαϊκής αντίδρασης ενάντια στην πολιτική τάξη που θεωρείται υπεύθυνη για τα οικονομικά δεινά της Ελλάδα», πρόσθεσε το πρακτορείο.

    Το τηλεγράφημα του Associated Press δημοσίευσε αναφερόμενο στην σύλληψη του κ.Λιάπη και το ABC News.

    Την είδηση της σύλληψης του Μιχάλη Λιάπη μετέδωσαν βρετανικά, ισπανικά, ιταλικά και ακόμη και το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο συλληφθείς διετέλεσε συν τοις άλλοις υπουργός Μεταφορών.

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου