• Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

    Θεσσαλονίκη: μεγάλη επιχείρηση κατά της πειρατείας των μπλε κάδων

     Νέα μεγάλης έκτασης επιχείρηση-σκούπα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της απελευθέρωσης-ευταξίας των κοινόχρηστων χώρων και της αντιμετώπισης του φαινομένου της «πειρατείας» των μπλε κάδων πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 στην περιοχή πλησίον του Μεγάρου Μουσικής και του χώρου στάθμευσης του Ποσειδώνιου Αθλητικού κέντρου.
    Κατά τη διάρκεια της διενεργήθηκαν έλεγχοι και έγινε εκτεταμένη καθαριότητα σε όλη την οικοπεδική έκταση πλησίον του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο χώρο στάθμευσης στο Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο. Όπως διαπιστώθηκε ομάδα Βουλγάρων Ρομά για πολλοστή φορά είχαν κατασκευάσει αυτοσχέδια πρόχειρα και ετοιμόρροπα υπαίθρια καταλύματα στα οποία –όπως και σε άλλα σημεία- αποθήκευαν τα διάφορα υλικά προϊόντα κλοπής από τους πράσινους και μπλε κάδους. Επιπλέον στα συγκεκριμένα σημεία είχε συγκεντρωθεί και πάλι μεγάλος όγκος απορριμμάτων και ακαθαρσίες ενώ οι συνθήκες αποτελούσαν κίνδυνο για την δημόσια υγεία, καθώς ο παρακείμενος χώρος χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων-τουριστικών Λεωφορείων.

    Ακολούθως έγινε γενική εκκαθάριση και αποκομιδή των απορριμμάτων Στην επιχείρηση συμμετείχαν ειδικά συνεργεία συνοδευόμενα από δύο μεγάλα φορτηγά και ένα απορριμματοφόρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 60 σακούλες αστικών απορριμμάτων και πλήθος άλλων αντικειμένων όπως έπιπλα, άλλα αντικείμενα, οι γνωστές τροχήλατες κατασκευές –καροτσάκια κλπ, τα οποία καταστράφηκαν στο σπαστήρα του Δήμου, ενώ τα ανακυκλώσιμα υλικά οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση.

    «Με συντονισμένες δράσεις του Τμήματος Καθαριότητας, την συνδρομή της ΕΛΑΣ και των Εισαγγελικών Αρχών, προσπαθούμε σύμφωνα πάντα με τις υπηρεσιακές μας δυνατότητες να απαλλάξουμε την πόλη από τις τριτοκοσμικές εικόνες περιφερόμενων ανθρώπων που αφαιρούν υλικά από τους κάδους με τα γνωστά αποτελέσματα. Κάθε υπόδειξη ή καταγγελία δημοτών αξιολογείται και άμεσα εντάσσεται στον σχεδιασμό που υλοποιούν τα Γραφεία Καθαριότητας στις Δημοτικές Κοινότητες», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας-Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θανάσης Παππάς και πρόσθεσε:

    «H αυθαίρετη παράνομη χρήση κοινόχρηστων χώρων για την διαμονή αυτών των αλλοδαπών δημιουργεί μια κατάσταση η οποία δεν αρμόζει στην πόλη, δυσκολεύει την καθαριότητα τους και εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους. Προχωράμε σε τακτά διαστήματα σε αυτές τις εξορμήσεις που είναι αίτημα των κατοίκων της περιοχής λόγω του κινδύνου σε βάρος της Δημόσιας Υγείας, της ασφάλειας αλλά και θέμα γενικότερης υποβάθμισης της περιοχής. Τέτοιοι χώροι θα παραμένουν καθαροί και με ευταξία για να ενταχθούν στον αστικό ιστό προς χρήση των δημοτών.»



    econews

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου