• Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

    Ο όρος rock στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock n' roll. 
    Η rock μουσική στο σύνολο της αποτελεί ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονο ρυθμό και από ευδιάκριτη χαρακτηριστική μελωδία φωνητικών η οποία συνοδεύεται συνήθως από ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικό μπάσο και ντράμς.
    Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και πληκτροφόρα όργανα όπως πίανο.
    Εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στην Αμερική και είχε ως βάση την τεχνοτροπία του Rhythm and Blues και το ρυθμό του rock and roll καθώς και το rockabilly.
    Η μουσική rock επηρεάστηκε και επηρεάζεται ακόμα και σήμερα από τα άλλα είδη μουσικής που είναι δημοφιλή ανά περίοδο. 

    Στη δεκαετία του '60  δημιουργήθηκε το folk rock και το μπλουζ  rock. Στα μέσα της δεκαετίας του '60 εμφανίζεται το ψυχεδελικό rock  και λίγο αργότερα μουσικοί της rock και μουσικοί της jazz δημιούργησαν την jazz-rock fusion. Στη δεκαετία του '70 το rock υποσκελίστηκε από την επικράτηση της disco  που αποτελούσε ένα μείγμα soul,funk και latin μουσικής. Παράλληλα δημιουργούνται τα είδη soft rock, progressive rock ,punk rock και heavy metal. Την δεκαετία του '80 γίνεται δημοφλές το hard rock και το alternative rock. Στη επόμενη δεκαετία εισάγονται τα gunge,britpop kai indie.



    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου