• Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

    ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ!

    Τα συμπτώματα εγκυμοσύνης διαφέρουν απο γυναίκα σε γυναίκα, ωστόσο υπάρχουν κάποια συμπτώματα που θεωρούνται κλασσικά και αποτελούν τα πρώτα σημάδια μιας πιθανής εγκυμοσύνης.

















    Απουσία περιόδου : Αυτό είναι το πρώτο και πιό αξιόπιστο σημάδι εάν έχεις έναν τακτικό κύκλο.
     

    Αίσθημα κόπωσης : Μπορεί να αισθανθείς ασυνήθιστη κούραση τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σου. Αυτό οφείλεται στα αυξανόμενα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης.
     

    Αλλαγή στους μαστούς : Ένα από τα πιο πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι η ευαισθησία και οι πόνοι που αισθάνεται μια γυναίκα στο στήθος της, ως συνέπεια της απότομης αύξησης των επιπέδων των ορμονών στον οργανισμό της. Η αίσθηση του πόνου μπορεί να μοιάζει- αλλά σε πολύ πιο έντονο βαθμό- με την αίσθηση πόνου που έχει το στήθος σας πριν την περίοδο. Αυτή η δυσφορία θα αρχίσει να περιορίζεται αισθητά μετά το πρώτο τρίμηνο της κύησης, καθώς το σώμα αρχίζει να συνηθίζει τις ορμονικές αλλαγές.
     

    Συχνοουρία : Πολύ σύντομα από τη στιγμή που θα γίνει η σύλληψη, θα παρατηρήσετε ότι θα βιάζεστε να επισκεφθείτε την τουαλέτα και μάλιστα διαρκώς. Γιατί συμβαίνει αυτό; Κυρίως διότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ποσότητα του αίματος και άλλων σωματικών υγρών αυξάνει απότομα, κι αυτό οδηγεί σε αύξηση της ροής από τα νεφρά προς την ουροδόχο κύστη σας.

    Μεταπτώσεις στην διάθεση και στρες : Οι ορμόνες χορεύουν και τη μια στιγμή είσαι κεφάτη, την άλλη συγκινείσαι και αμέσως μετά μελαγχολείς. Οι αλλαγές στη διάθεση κρατούν καλά σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συχνά μένουν και μετά τον τοκετό, προκαλώντας την επιλόχεια κατάθλιψη.
     

    Αλλαγή προτιμήσεων στο φαγητό : Από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι και η λαχτάρα σου για φαγητό. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να «μυρίζεις» κάποια φαγητά ή να «επιθυμείς» έντονα μια συγκεκριμένη γεύση. ‘Όπως τα περισσότερα συμπτώματα της εγκυμοσύνης αυτές οι ξαφνικές επιθυμίες των εγκύων αποδίδονται στις ορμονικές αλλαγές που είναι εντυπωσιακές ιδιαίτερα στο πρώτο τρίμηνο.
     

    Αίσθημα ναυτίας : Μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι ναυτία, και ακόμη τάση για εμετό μεταξύ της 2ης και 8ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης

    Zαλάδες και λιποθυμία : Η λιποθυμία στην αρχή της εγκυμοσύνης οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

    Πονοκέφαλοι : Στην αρχή της εγκυμοσύνης οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που μπορεί με τη σειρά της να προκαλέσει συχνούς αλλά ήπιας έντασης πονοκεφάλους.

    Αυξημένη θερμοκρασία σώματος : Η βασική θερμοκρασία σώματος είναι η θερμοκρασία που έχεις τη στιγμή που ξυπνάς το πρωί. Ανεβαίνει ελαφριά αμέσως μετά την ωορρηξία και παραμένει σε αυτό το επίπεδο μέχρι την επόμενη περίοδο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου