• Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

    Η ατυχία του να μην σε λένε «Λιάπη»

    6.000 ευρώ: αυτό είναι το ποσό, με πρόστιμο-«καπέλο» της τάξης των 2.000 ευρώ, που χρωστούσε η 54χρονη πρώην εργαζόμενη της ΕΡΤ, η οποία πέρασε τη νύχτα των Χριστουγέννων στα κρατητήρια.

    Η άτυχη γυναίκα είναι μητέρα δύο παιδιών -και όχι μόνο αυτό. Είναι η «αρχηγός» μιας μονογονεϊκής οικογένειας. Απολύθηκε εν μία νυκτί από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, είναι απλήρωτη από τον περασμένο Αύγουστο, η αποζημίωση... αγνοείται και στο ταμείο ανεργίας μπήκε μόλις το Νοέμβριο, όπως διαβάζουμε σε σχετικά ρεπορτάζ. Η οφειλή της προς το ΤΕΒΕ ήταν αυτή που, από έναν απλό αστυνομικό έλεγχο στο δρόμο, την έστειλε -έστω για μια νύχτα- σε ένα παγωμένο κελί.

    Η ίδια διατείνεται ότι δεν γνώριζε για τη δίκη της, που έγινε ερήμην, το 2011, ούτε φυσικά για την καταδίκη της και το ποσό που θα έπρεπε να έχει πληρώσει. Η επίκληση ανθρωπιστικών λόγων, προκειμένου τα παιδιά της να μην την στερηθούν ούτε μία νύχτα -εν μέσω γιορτών, μάλιστα- έπεσε στο κενό. Την επόμενη μέρα, στις 26 Δεκεμβρίου, αφέθηκε ελεύθερη, με τον όρο της καταβολής, μέσα σε διάστημα ενός μηνός, του ποσού των 6.000 ευρώ. Το πού θα τα βρει, ούσα άνεργη και με τα έξοδα για τη συντήρηση της οικογένειάς της να «τρέχουν», είναι άγνωστο και πολλούς μπορεί να μην τους αφορά... «Ας πάει να κόψει το λαιμό της» θα πουν και θα επιχαίρουν -είναι της «μόδας», άλλωστε, τόσος και τέτοιος κυνισμός.

    Μια μέρα μετά την απελευθέρωση της 54χρονης, στις 27 Δεκεμβρίου, έφτανε στην Αθήνα ο Μιχάλης Λιάπης. Με την εκδίκαση της υπόθεσης των πλαστών πινακίδων να έχει οριστεί για τις 30 Δεκεμβρίου, ο πρώην υπουργός Μεταφορών βρήκε την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι... αναψυχής μέχρι την εξωτική Μαλαισία, προκειμένου να «ξεσκάσει» και να ξεφύγει από το σάλο που προκάλεσε η σύλληψή του.

    Κι ενώ θα περίμενε κανείς, εκεί στα ξένα, ο κ. Λιάπης να έχει ξεκουραστεί και αναλογιστεί το λάθος του, εκείνος βγήκε και... παραπονούμενος. «Ήταν ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης. Πήγα να ησυχάσω από το δράμα μου και να ηρεμήσω από τα φώτα της δημοσιότητας... Ήταν ένα πολύ κουραστικό ταξίδι για μένα. Πήγα να ησυχάσω και εσείς δεν μ' αφήσατε... Δεν μπόρεσα» είπε στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Προφανώς, τον κ. Λιάπη -και τον κάθε κ. Λιάπη- τον «παίρνει» να κυκλοφορεί ελεύθερος και να προκαλεί με τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του το κοινό αίσθημα. Στο κάτω-κάτω της γραφής, εκείνος έζησε το «δράμα» του στην εξωτική Μαλαισία -εν αντιθέσει με την 54χρονη απολυμένη της ΕΡΤ, που την πέρασε στα κρατητήρια... Είναι να μην τον λυπάσαι; -«διπλής ανάγνωσης», αυτό το τελευταίο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου